Batman’da “Türkiye İçin Evet” açıklaması

Batman’da “Türkiye İçin Evet” açıklaması

Batman’da bir araya gelen çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcileri, "Türkiye için evet" basın açıklaması düzenledi.

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA), Ensar Vakfı, İHH İnsani Yardım Derneği, İmam Hatip Okulları Mezunları ve Mensupları Derneği ile İlim Yayma Cemiyeti Batman şubeleri tarafından "Türkiye için evet" basın açıklaması düzenlendi.

Batman Park AVM önünde düzenlenen basın açıklamasını TUGVA sözcüsü Edip Süleymanoğlu okudu.

Batının Türkiye’ye karşı haçlı mücadelesine giriştiğini söyleyen Süleymanoğlu, “Batı; içte,15 Temmuz’da dış düşmanlarla birlik olup, bu halkı kendi tankı ve tüfeğiyle vurmaya cüret etmiş FETÖ ve bunların 30 senedir yardakçılığını yapan terör örgütleri birleşmiş ‘hayır’da hayır var diyorlar. Biz, hayrın ve şerrin yalnızca Allah’tan geldiğine inanarak ezilmiş, sömürgeleştirilmiş tüm coğrafyaların ümidi olan liderimizi çıktığı yolda yalnız bırakmamak için evet diyoruz.” dedi.

Süleymanoğlu, 1960’ta Demokrat Parti, 1971’de Adalet Partisi, 1980’de Milliyetçi Cephe, 1997’de Refah-Yol hükümetlerine karşı askeri darbe gerçekleştirmek suretiyle ülke yönetimini ele geçiren cuntacıların, ortaya koyduğu iradeyle özüne dönmeye çalışan millete binbir türlü zulmü reva gördüklerini anımsattı.

Süleymanoğlu, “İşte 55 senedir oynanan bu oyun, 15 Temmuz gecesi vatanına sevdalı milyonlar ve onların, ‘Bugüne kadar halkın gücünün üzerinde bir güç tanımadım’ diyen lideri Recep Tayyip Erdoğan tarafından bozuldu. Ülkemizin kaderini bir daha halkına saldıran, devlet kurumlarını işgal eden, gençleri ve liderleri asan, hapseden ve şehit eden vatan hainlerine bırakmamak ve öz vatanımızda parya olmamak için evet diyoruz.” diye konuştu.

Süleymanoğlu, açıklamasının devamında şunları kaydetti: “Binlerce yıllık devlet geleneğinde var olan tek liderlik yerine, başka medeniyetlerden devşirilme parlamenter sistemle serpilmesi için önünde hiçbir engel olmayan Türkiye Cumhuriyeti, kavgalara ve krizlere mahkûm edildi. Çift başlılık, milletin vekillerinin görevlerini yapmalarına engel olmakla kalmadı, vefalı milletin şahlanması her seferinde Çankaya tarafından veto edildi. Şimdi bizler, her türlü geriletmeci ve durdurmacı müdahaleye karşı bu ülkenin gerçek sahiplerinin arasından çıkacak milli liderlerimizle sonuna kadar yürümek için evet diyoruz.”

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler