Batman'da yüzlerce projenin son durumu ele alındı

Batman'da yüzlerce projenin son durumu ele alındı

Batman İl Koordinasyon Kurulu toplantısında 16 kuruluşa ait yüzlerce projenin son durumu ele alındı.

Batman Valisi Hulusi Şahin başkanlığında gerçekleştirilen 2019 yılı 1'nci Dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nda 16 kuruluşa ait 369 projenin son durumu masaya yatırıldı.

Şahin, toplantıda yaptığı açılış konuşmasında, Batman'da yapılan ve devam eden kamu yatırımları hakkında açıklamalarda bulundu.

Yatırımcı 16 kuruluşa ait 369 projenin bulunduğunu aktaran Şahin, "Bu projelerin toplam tutarı 3 milyar 993 milyon 893 bin TL olup, bu projeler için 2019 yılı 1'nci dönem itibari ile bir milyar 981 milyon 601 bin TL harcama yapılmıştır. 2019 yılına ayrılan ödenek tutarı 802 milyon 139 bin TL'dir. Bu ödeneğin 597 milyon 49 bin TL'si harcanmıştır. Yapılan harcamalara göre nakdi gerçekleşme oranı yüzde 74,84, fiziki gerçekleşme oranı yüzde 58,57'dir." dedi.

Yatırım programında bulunan 16 kuruluşa ait 369 projenin durumlarını açıklayan Şahin, "224'ü biterken, 94 projede ise çalışmalar devam ediyor. 41 proje ihale aşamasında olurken, 10 proje ise başlayamayan proje olarak kayıtlarımıza geçmiştir. İlimiz yatırımlarının genel sektörel değerlendirmesini yaptığımızda ise sektörlere göre projelerin dağılımı yapılan yatırımlar içerisinde tarım 31, ulaştırma 94, diğer kamu hizmetleri 101, madencilik 5, enerji 36, eğitim 75, sağlık 20 ve yükseköğretimde 7 proje olarak karşımıza çıkmaktadır." ifadelerini kullandı.

"Alo Tevşo Pazar inşaatı bahara kaldı"

Toplantıda söz alan Batman Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy da "Hepimizin bildiği gibi Alo Tevşo Pazarı projesi var. Bu proje ile ilgili gerekli finansmanı sağladık. İlahesini yaptık. Ama hava şartları dolayısıyla inşaata başlayamadık. Bahar ayıyla beraber inşaatına başlayacağız. Şimdiki ilçe otogarını yeni ilçe otogarına taşıyacağız. İnşaat süresince de Alo Tevşo esnafını eski ilçe otogarına taşıyacağız. Böylelikle o işlemi gerçekleştirmiş olacağız." dedi.

"Üç tane fakülte binası yıl sonunda tamamlanacak"

Söz alan Batman Üniversite Rektörü Profesör Doktor Aydın Durmuş ise şunları kaydetti:

"Bu sene Batman Üniversitesi olarak bir inşaat dönemi geçiriyoruz. Üç tane fakülte binamız olacak. Teknoloji fakültesi, ilahiyat fakültesi ve güzel sanatlar fakültesi binalarını proje olarak birlikte inşaatına başladık. İnşaatların temel atmaları bitti. İnşallah bu yılın sonuna doğru binalar tamamlanacak."

Toplantıda, il ve ilçelerdeki sorunlar ile buralara yapılan yatırımlar masaya yatırılarak görüş alışverişinde bulunuldu.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.