Batman’daki camiler'de İslam ümmeti için dualar edildi

Batman’daki camiler'de İslam ümmeti için dualar edildi

Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi'nde Batman’daki camileri dolduran vatandaşlar, İslam ümmetinin içinde bulunduğu durumdan kurtulması için dualar etti.

Bin aydan daha hayırlı olan mübarek Kadir Gecesi, Batman’daki camilerde genç-yaşlı, kadın-erkek ve çocuklar tarafından huşu içerisinde idrak edildi.

İftarın ardından Kadir Gecesi'ni idrak etmek için camilere akın eden vatandaşlar, yer bulmakta zorluk çekti. Vatandaşlar ibadetlerini cami bahçesinde serdikleri seccadeleri üzerinde ifa etmek zorunda kaldı.

Batman merkez Şevket Başak Camisi'nde program akşam namazının ardından gerçekleştirildi.

Batman İl Müftülüğü mevlithanları tarafından okunan Kur'an-ı Kerim'in ardından Kürdçe, Türkçe ve Arapça mevlit, kasideler ve ilahiler okundu. Daha sonra Batman İl Müftüsü Turgut Erhan Kadir Gecesi'nin önemi hakkında konuştu.

“Peygamberimizden önce insanlık buhrandaydı”

Konuşmasında Erhan, Peygamberimizden önce insanlığın buhranda olduğunu, insanların yaratılış özelliklerini ve güzelliklerini kaybettiğini, insani değerlerinden uzaklaştıklarını söyledi.

Haksızlığın hak yerine geçmeye başladığını vurgulayan Erhan, “Zulmün her çeşidi insanlar üzerine, insanlar tarafından yağmur gibi yağmaya başlamış. İnsanların bir kısmı diğer insanlara tahakküm kurmaya başlamış. Bir kısım köle pazarlarında alınıp, satılır hale gelmiş. Kız çocukları sebepsiz yere öldürülür hale gelmiş. Tüm bunlar ehli vicdan insanları yaralıyor ve insanlığın bu olmadığını, insanlığın yaratılış gayesine ve amacına uygun bir durum olmadığını tefekkür edecek o toplumda biri çıkıyor, o da sevgili Peygamberimizdir. Peygamberimiz insanlığı yeniden insanlık değerlerine getirebilmek için, zulmü, haksızlığı kaldırmak için tefekküre daldığında Allah ona ‘İkra (oku)’ ayetini getiriyor. İşte, ilk vahiy Kadir Gecesi’nde geliyor.” diye konuştu.

“Kur’an’ın emirlerine uyduğumuz zaman çevre ve etrafımız aydınlanacak”

Kadir Gecesi’nin kıymetini Kur’an’dan aldığını belirten Erhan, “O Kur’an şu an canlı olarak bizim elimizdedir. Kur’an ile daha çok hemhal olmamız gerekir. Zira hem dünyamızı hem de ahiretimizi ve bütün dünyayı aydınlatacak olan Kur’an’dır. Yeter ki biz Kur’an’ın ilkelerini zihnimize, gönlümüze, kalbimize ve ruhumuza nakşedelim. Kur’an bize dost doğru, adil olun diyor. Kur’an diyor ki, gıybet etmeyin, harama yaklaşmayın, haktan ayrılmayın. Biz işte o Kur’an’ın emirlerine uyduğumuz zaman gönülden gönüle, kalpten kalbe o Kur’an’ın aydınlığı bizi aydınlattığı gibi çevre ve etrafımız aydınlanacak. Yeter ki biz Kur’an’ın yolundan gidelim.” ifadelerini kullandı.

Müftü Erhan daha sonra yaptığı duayla sohbetini bitirdi. Programın ardından Şevket Başak Camii'nde yatsı namazı ve teravihler kılındı.

Cemaat, imam eşliğinde Salatül Tesabih (tesbih) namazını kıldı. Ferdi olarak ibadetlerini sürdüren vatandaşların gecenin ihyasına sabaha kadar devam edeceği öğrenildi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.