Batmanlı hacılar dualarla uğurlandı

Batmanlı hacılar dualarla uğurlandı

Batman'da 167 kişiden oluşan hac kafilesi, havaalanından dualarla uğurlandı.

Kura sonucu mukaddesi topraklara gitmeye hak kazanan 167 hacı adayı Batman Havaalanından dualarla uğurlandı.

Uğurlama törenine Batman Müftüsü Turgut Erhan'da katıldı. Hacı adaylarına hitaben bir konuşma yapan Erhan, hac ibadetinin; dilleri, kültürleri, renkleri, ırkları, ülkeleri farklı ancak hedefleri, duyguları ve gayeleri aynı milyonlarca Müslümanın ilahi aşk içerisinde bir araya gelmesi ve birlikte Allah’a yönelmesi olarak tanımladı.

Erhan, "Hac, imkânı olan her Müslüman'ın, belirli bir zaman içinde, belirli mekanları ziyaret ederek, bazı dini görevleri yerine getirmek suretiyle yaptığı ibadettir. Hac; tevhid, sabır ve ahlak eğitimidir. Hayatımızın en anlamlı yolculuğudur. Bu yolculuk; rahmet, uhuvvet, muhabbet, tefekkür, ibret, hikmet, dua ve yakarışlarla yüklüdür. Hac yolculuğu uzun ve kendine özgü zorlukları olan bir yolculuktur. Allah’a olan bağlılığın kalıcı olduğu şuuruna varmak ve Kabe’de söz vermektir. Hac, Müslüman olmanın sorumluluklarını hakkıyla yerine getirme taahhüdü ve bu taahhüde bağlı kalmaktır." dedi.

Duygulu anların yaşandığı uğurlama töreninde Erhan, "Haccınız Mebrûr, amelleriniz makbûl, günahlarınız mağfûr olsun" dua ve temennisiyle hacı adaylarını mukaddes topraklara uğurladı.

İLKHA





























Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler