Bayram mesajlarına siyonist saldırılar damgasını vurdu

Bayram mesajlarına siyonist saldırılar damgasını vurdu

Ramazan Bayramı Namazını kılmak için Balıklıgöl'deki Mevlid-i Halil Camii'ne gelen Şanlıurfa Büyükşehir ve ilçe belediye başkanları, bayram mesajlarında siyonist işgalcilerin saldırılarını kınadı.

Bayram namazı çıkışı gazetecilere açıklama yapan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Ak Parti Şanlıurfa İl Başkanı Abdurrahman Kırıkçı, Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat ve Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, siyonist saldırıları kınadı.

Filistin'deki saldırılardan dolayı buruk bir bayram yaşadıklarını belirten belediye başkanları, Filistinli Müslümanlar için dua ettiklerini belirttiler.

"Filistin'de yaşanan bir dram var"

Bayram mesajında Filistin'de yaşanan drama dikkat çeken Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, "Bayram denilince aklımıza bir aydınlık,  sevgi, sevinç ve güzel duygularımızı dışa vurma günü geliyor. Bugün aynı zamanda bana göre bir dua günüdür; çünkü Filistin’de yaşanan bir dram var. Bu dram için bütün Müslümanların bu sabah namazından itibaren dualarını bekliyoruz. Yine memleketimiz ve önümüzdeki günler için daha güzel günler yaşamak ve bu hastalıktan kurtulmak için de hep birlikte dua günüdür. Bugün çocuklarımızı sevdireceğimiz bir gündür. Dinimiz öyle güzel bir din ki ölülerimizi dahi unutmadığımız, mezarlıklara gidip ziyaret ettiğimiz bir gündür. Yine büyüklerimizi unutmadığımız gündür. Hiç olmazsa bu salgın döneminde aramadığımız kimse bırakmayalım. Telefonda görüntülü görüşelim. İnşallah güzel, bereketli ve hayırlı bir bayram geçirmeyi Allah bizlere nasip etsin." şeklinde konuştu.

"Kudüs'teki ve Filistin'deki kardeşlerimizin münasebetiyle buruk bir bayram yaşıyoruz"

Tüm halkın ve basın mensuplarımızın bayramını tebrik eden Ak Parti Şanlıurfa İl Başkanı Abdurrahman Kırıkçı,  "Mübarek Ramazan ayını geride bıraktık. Kur'an'ı Kerim'in nazil olduğu ayı geride bıraktık. Bütün kırgınlıkların, küskünlüklerin biteceği mübarek ve muazzez güne Ramazan Bayramı'na geldik. Salgın münasebetiyle buruk bir bayram yaşıyoruz. Kudüs'teki ve Filistin'deki kardeşlerimizin münasebetiyle buruk bir bayram yaşıyoruz. İnşallah bir an önce buruklukların geçmesi, oradaki kardeşlerimizin sulh ve selamet bulması, bu hastalığın şifa bulması duasıyla herkesin bayramını tebrik ediyorum. Hayırlı bayramlar diliyorum. " ifadelerini kullandı.

"Vatandaşlarımızla birlikte Filistinli kardeşlerimize dua ettik"

Bayramların barış, huzur, birliktelik ve kardeşlik olduğunu ifade eden Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydili, "Bugün Ramazan Bayramı'nın birinci günüdür. Ramazan bayramı münasebetiyle başkanlarımızla birlikte bayram namazını Dergâh Camii'nde eda edip dualar ettik. Malumunuz bayram; barış, huzur ve bereket demek.  En önemlisi de kardeşlik demek. Aslında bu bayramı, Filistin'deki kardeşlerimizin oradaki israil zulmünden dolayı buruk geçiriyoruz. Burada vatandaşlarımızla birlikte Filistinli kardeşlerimize dua ettik. İnşallah bu bayram, oradaki zulmün bitmesine de vesile olur." diye konuştu.

"Filistin başta olmak üzere tüm İslam âleminin huzura kavuşsun"

Salgın nedeniyle insanların birbirleriyle kucaklaşamayacağını vurgulayan Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, "Bayram namazının ardından burada Büyükşehir, il, Karaköprü ve Eyyübiye başkanlarımızla beraberiz. Buradan tüm İslam âleminin ve Şanlıurfalı kardeşlerimizin bayramını tebrik ediyorum. Bayramlar; birlik, beraberlik, kardeşlik, barış ve huzurdur. Salgın dolayısıyla birbirimizle kucaklaşmasak da gönüllerin, duyguların bir olduğu ve Filistin başta olmak üzere tüm İslam âleminin huzura kavuşabilmesi hasebiyle duaların bir olduğu bayram olmasını Yüce Allah'tan temenni ediyorum." dedi

"Kudüs'te ve Mescid-i Aksa'da yaşanan olaylardan dolayı öfkeli ve hüzünlüyüz"

Ramazan ayını geride bıraktıkları için hüzünlü olduğunu belirten Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, " Allah'ın bizlere hediyesi olan Ramazan Bayramı'nı idrak ediyoruz. Bugün halkımız ile birlikte Bayram Namazı'nı kıldık.  Tüm Müslümanların bayramını tebrik ediyorum. Bir taraftan Kudüs'te ve Mescid-i Aksa'da yaşanan olaylardan dolayı öfkeli ve hüzünlüyüz. Cenab-ı Mevlam, Mescid-i Aksa'da direnen Müslümanlara yardımcı olsun. Filistinli kardeşlerimizi zulüm edenleri de 'Kahhar' ismiyle perişan eylesin." ifadelerini kullandı. 


Bayram mesajlarına siyonist saldırılar damgasını vurdu

Bayram mesajlarına siyonist saldırılar damgasını vurdu

Bayram mesajlarına siyonist saldırılar damgasını vurdu

Bayram mesajlarına siyonist saldırılar damgasını vurdu

Bayram mesajlarına siyonist saldırılar damgasını vurdu

Bayram mesajlarına siyonist saldırılar damgasını vurdu

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.