Bayram namazı iki kez kılındı

Bayram namazı iki kez kılındı

Bakü'de Bayram namazı yoğunluk nedeniyle bazı camilerde iki kez kılındı.

Ramazan Bayramı'nı bu yıl Türkiye'den farklı olarak bir gün sonra kutlayan Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de bayram namazı kılındı.

İlahiyyat, Karaçukur, Tezepir, Gök Mescit gibi camiler, sabahın erken saatlerinde itibaren bayram namazı kılmak isteyen vatandaşların akınına uğradı.

Çok sayıda vatandaşın saf tuttuğu camilerde namaz sonrasında ülkenin huzur ve refahı, işgal altındaki Yukarı Karabağ ve diğer bölgelerin düşman işgalinden kurtarılması için dualar edildi.

Namaz iki kere kılındı

Müslümanların akın ettiği camiler avlularla birlikte tamamen doldu. Birçok insan yer bulamadığı için namazını eda edemedi. Cami görevlileri vatandaşları mağdur etmemek için bayram namazını yeniden kıldırdı.

Ramazan bayramı belirsizliği

Azerbaycan bu yıl Ramazan Bayramı'na, bayramın ne zaman başladığı ve bayram namazının ne zaman kılınacağı tartışmalarıyla girdi.

Bayramın tarihi ve namaz vaktine yönelik fetva yayımlayan Kafkas Müslümanları İdaresi'nin (KMİ) bu yıl fetva yayımlamaması ve ramazan ayı öncesi yayımlanan fetvada bulunan bayramın "8 veya 9 Ağustos" günü kutlanacağı yönündeki ifadeler, belirsizliğe neden oldu.

Dün, bayram namazı kılmak için camilere giden vatandaşlar, bayramın 8 Ağustos değil 9 Ağustos'ta kutlanacağı sürprizi ile karşılaştı. KMİ'nin camilere bayram namazının 9 Ağustos'ta kılınacağı yönünde talimat verdiği belirtilirken, camilerde namaz kıldıracak imam bulamayan vatandaşlar tepki gösterdi. Başkent Bakü'nün bazı camilerinde KMİ'nin kararına rağmen bayram namazı kılındı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler