Bayram namazlarımızı Kudüs’te kılacağımız günler yakındır

Bayram namazlarımızı Kudüs’te kılacağımız günler yakındır

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Şanlıurfa’da düzenlenen bayramlaşma merasiminde konuşan Avukat Emin Güneş, Müslümanların bayram namazlarını Kudüs’te kılacakları günün yakın olduğunu ifade etti.

Peygamber Sevdalıları Vakfı Şanlıurfa İl Koordinatörlüğü tarafından Kurban Bayramı münasebetiyle bayramlaşma merasimi düzenlendi.

Bayramlaşma töreninde konuşan Avukat Emin Güneş, Müslümanların bayram namazlarını Mescid-i Aksa’da ve özgür Kudüs’te kılacakları günün yakın olduğunu söyledi. Güneş, konuşmasında yıllarca beraber çalıştığı Mehmet Yavuz’un vefatına da değindi.

Balıklıgöl yerleşkesinde bulunan Hasan Paşa Camii’nde kılınan ikindi namazının ardından salavatlar eşliğinde musafaha ederek bayramlaşan Şanlıurfalılar, buradan tüm İslam âlemine birlik ve beraberlik mesajı verdiler.

Bayramlaşma töreninde konuşan Avukat Emin Güneş, Kurban Bayramlarında kendi ciğerlerini kurban verdiklerine değinerek, “Kurban Bayramı, kendi ciğerlerimizi kurban verdiğimiz bir özelliğe sahiptir. Biz bu Kurban Bayramı öncesinde çok değerli bir kardeşimizi Rabbimize gönderdik, uğurladık. İnşallah İbrahim’i bir duruşa sahip olan Mehmet Yavuz’un da Yasinler gibi hareketimize bereket katacağına inanıyorum.” diye konuştu.

“Rabbimizden niyazımız bize yeni Mehmet Yavuzlar vermesidir”

Mehmet Yavuz’un, bu camianın yetiştirdiği fertlerden bir tanesi olduğunu vurgulayan Güneş, “Mehmet Yavuz, cemaatin, hareketin, HÜDA PAR’ın kodlarını üzerinde taşıyan bir insandı. Dolayısıyla bu harekette ‘Ümmetçilik’ esastır. Mezhepçilik, ırkçılık, kavmiyetçilik, ulusçuluk yapanların dışında yüreği ümmetle atan bütün insanlar, Mehmet Yavuz’dan sonra üzüntülerini ve acılarını bizimle paylaştılar. Biz şuna inanıyoruz. Bu ortamda, küfrün bizi paramparça etmek istediği bu dönemde, bizim Mehmet Yavuz gibi gençlere ihtiyacımız vardır. Rabbimizden niyazımız bize yeni Mehmet Yavuzlar vermesidir. Mehmet Yavuz'la programlar yaptık, uzun süre beraber çalıştık. Parti çalışmaları sırasında, televizyon programlarında ve dernek faaliyetlerinde uzun süre beraber olduk.” ifadelerini kullandı.

“Mehmet Yavuz, davamızın tanınmasına ve tanıtılmasına büyük katkılar sunmuştur”

Mehmet Yavuz’un bazı özelliklerinden bahseden Güneş, “Mehmet Yavuz’un en önemli özelliklerinden birisi; hiçbir zaman umudunu kaybetmiyordu. En sıkıntılı ve zor zamanlarda bile etrafına sürekli umut aşılayan biriydi. İkinci özelliği, hakikate sürekli açıktı. Mücadelesindeki ısrarı hayran bırakacak özellikteydi. Bizim ‘bunda umut yok, bundan adam olmaz’ dediğimiz insanları, ısrarı ve mücadelesiyle davaya kazandırdığına şahit olmuşuz. Mehmet Yavuz’un bir diğer özelliği, insanlara karşı hep güler yüzlü olması ve hikmetle olaylara yaklaşmasıydı. Tıpkı Yasinlerin şehadetinin bereketi gibi O da davamızın tanınmasına ve tanıtılmasına büyük katkılar sunmuştur.” şeklinde konuştu.

“Müslümanların direnişi güçleniyor”

İslam düşmanlarının her bayram saldırılarını artırdıklarına dikkat çeken Güneş, “Biz genellikle bayramlarımızda birbirimizin bayramını tebrik ederken hep şöyle bir söylemde bulunmuşuzdur. ‘Gerçek bayramlara ulaşmak umuduyla’ çünkü bayramlarda özellikle küfrün saldırıları yoğunlaşıyor. Bayramlarımızı zelil etmeye çalışıyorlar. Bayramdan önceki cuma günü Mescid-i Aksa’da israilin saldırıları vardı. Halen dünyanın muhtelif coğrafyalarında Müslümanlara yönelik saldırılar devam ediyor. Şunu da hatırlatmak isterim ki artık Müslümanlardaki direniş giderek güçleniyor, güç kazanıyor. Belki son 50 ya da 100 yıldır hasretle beklediğimiz küfre karşı tam anlamıyla zafer niteliğinde hadiseler yaşıyoruz.” diye konuştu.

Güneş, konuşmasını şu sözlerle noktaladı:

“Ben inanıyorum ki çok uzak olmayan bir zamanda Müslümanlar artık bayramlarını kutlarken belki bayram hutbelerinin önemli bir kısmı Mescid-i Aksa’da ve özgür Kudüs’te olacaktır. Ben bu topluluğun içindeki kardeşlerimizin bir kısmının belki de özgür Kudüs’te, israilin coğrafyamızdan silinmiş olduğu bir Kudüs’te, bayram hutbe ve namazlarına katılacaklarına inanıyorum ve umuyorum. Tekrar herkesin bayramını tebrik ediyorum.”

Bayramlaşma törenine; HÜDA PAR Şanlıurfa eski İl Başkanı Basri Demir, HÜDA PAR Haliliye İlçe Başkanı Ali Durmaz, HÜDA PAR Eyyübiye İlçe Başkanı Ahmet İdem, HÜDA PAR Karaköprü İlçe Başkanı Faruk Polat,  Mustazaflar Cemiyeti Şanlıurfa Şube Başkanı İbrahim Halil Göven ve vatandaşlar katıldı.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.