Bayram tatil değil Allah’a yaklaşma ve itaat etme günleridir

Bayram tatil değil Allah’a yaklaşma ve itaat etme günleridir

Kur’an Nesli Platformu Marmara Koordinatörlüğü, mübarek Kurban Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Türkiye geneli her yıl “Kur’an Nesline Kur’an Pınarı” ismiyle meal sınavları ve “Hayat Namazla Güzeldir” sloganıyla da namaz hassasiyetini artırmak amacıyla etkinlikler düzenleyen Kur’an Nesli Platformu, Kurban Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Yayımlanan mesajda, “Hacc-ı Ekber iklimine girdiğimiz mübarek Kurban Bayramı, ibadet, muhabbet ve rahmet pınarı gibidir. İdrak ettiğimiz mübarek Zilhicce ayının ilk 10 günü içindeki arife ve bayram günleri, Allah’a itaat, yakınlaşma, dayanışma ve sürur günleridir; tatil ve israf zamanları değildir." denildi.

İçerisinde bulunduğumuz zaman diliminin her şeyi geride bırakıp Allah’ın buyruğuna icabet ederek, hac ibadetine gidilen bu mübarek günlerin, Allah’ı anma, Kurban kesme, paylaşma, affetme ve beraber yaşama kültürünün geliştiği zaman dilimleri olduğu belirtilen açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi;

“Bayramımız, Hz. İbrahim (aleyhisselam) ve ailesinin örnekliğindeki ruh ve şuur ile Allah’a (celle celaluhu) teslimiyet, sabır ve tevekkül, geçici heveslerden sıyrılıp Allah’a (celle celaluhu) adanma yolunda bir dönüm noktası olmalıdır. Bayramın mehabetli sabahında duyulan hazzı ebedileştirmek için Rabbine kulluk akdini yenileyen, saf saf dizilerek kalpleri birbirine ve Rabbine yakınlaşan ümmet için fetihlere, hayırlara, maddi ve manevi gelişmelere vesile olması niyazı ile İslam âleminin Kurban Bayramı’nı tebrik ederiz.”

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler