Bayramda Müslümanlar birbirlerinin iyiliği için çabalaması gerekir

Bayramda Müslümanlar birbirlerinin iyiliği için çabalaması gerekir

HAKSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Azboy, bayramların Müslüman kimsenin bir diğer Müslüman ile kardeş olduğunu hatırlaması ve onun iyiliği için çabalaması gerektiğini belirtti.

Hak Sanayici ve İş Adamları Derneği (HAKSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Azboy, Kurban Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Bayramların, Müslümanlar için huzurun barışın ve kardeşliğin en güzel şekilde yaşandığı, küskünlerin barıştığı, yakın akraba ve dostların hatırlandığı müstesna günler olduğunu belirten Azboy, "Bayramlar en küçükten en büyüğe kadar insanın ne denli bir varlık olduğunu idrak ettiği, Allah’ın kullarına  en güzel ikramlarından biridir. Bu çerçeve de bayramların manevi hazzını en iyi şekilde idrak edip en güzel şekilde yaşamamız ve yaşatmamız gerekir." dedi.

Azboy, "Kurban Bayramı bizlere çok eskilerden kalan bir mirastır. İbrahim’in Rabbi Rahman’ın uğruna oğlunu feda edecek kadar sevmesi ve kulun Allah’a olan muhabbeti vasıtası ile Cebrail Aleyhisselam aracılığı ile bir koç göndermesiyle beraber kurban biz Müslümanların üzerine vazife olan bir ibadet haline geldi. Kurban Bayramı bir hayvan alıp o gün bayram diye o hayvanı kesip yemek değil, o bilinci idrak edip Allah rızası içinbir kurban alıp yine bu kurbanı Allah yolunda infak etmekten geçer." ifadelerini kullandı.

Günümüz Müslümanları olarak en büyük sıkıntılarından birinin de yapılan ibadetlerin ne yazık ki tam anlamıyla idrak edip yapamamak ve yaşamamak olduğunu söyleyen Azboy, şunları belirtti:

"Biz ibadetlerimizi yalnızca yapmak için yapmış olmaktan öte, Allah’a şükretmenin verdiği huzurla , hoşgörü ve tevazunun timsali olan dinimize yakışır bir şekilde yerine getirmeliyiz. Allah-u Teala’nın da Kur'an-ı Kerim’de buyurduğu gibi ‘Elbette onların etleri ve kanları Allah'a ulaşmayacaktır. Ancak O'na sizin takvanız erecektir. Onları bu şekilde sizin buyruğunuza verdi ki, size yolunu gösterdiğinden dolayı, Allah'ı tekbir ile yüceltesiniz.’ Bu sebeple yaptığımız ibadetleri bir Müslümana yakışacak şekilde olmasına özen göstermemiz lazım."

"Bayramların bir diğer yanı ise Müslüman kimsenin bir diğer Müslüman ile kardeş olduğunu hatırlaması ve onun iyiliği için çabalaması gerektiğidir." diyen Azboy, "Bayramlar vasıtası ile unutmayalım ki dün Filistin’de, Afganistan’da, Bosna’da yapılan bu gün Suriye ‘de Arakan’ da Yemen ve Keşmir de yapılıyor. Bizim bayramlarımızın bayram olması için oradaki insanların da huzur içerisinde bayramlarını yaşaması gerekir.

HAKSİAD olarak Kurban Bayramı'nda da zor durumdaki Müslüman kardeşlerimize yardımcı olmak adına tüm üye ve gönüldaşlarımıza gerekeni yapmalarını tavsiye ediyoruz "İnancımız gereği, yeryüzünün huzur ve barış içinde olmasını istiyoruz.

Bizler de iş dünyası olarak iyilik için çalışmak, üretmek, kazanmak ve paylaşmakla yükümlüyüz. İyilikten ve adaletten yana olmakla yükümlüyüz.

Acı ve gözyaşı yerine sevinç ve huzur dolu bayramlara kavuşturması dileğiyle Cenab-ı Hakk'a dua ediyor, İslam aleminin ve ülkemizin Kurban Bayramı'nı tebrik ediyoruz." ifadelerini kullandı.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.