Bayramiç'de sirenin erken çalınması soruşturmasında 2 öğretmen açığa alındı

Bayramiç'de sirenin erken çalınması soruşturmasında 2 öğretmen açığa alındı

Çanakkale'nin Bayramiç ilçesinde 10 Kasım etkinliğinde sirenin 5 dakika erken çalınması sonucu başlatılan soruşturma kapsamında 2 öğretmen açığa alındı. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, sirenin çalınmasının belediye sorumluluğunda olduğunu belirtmişti.

Çanakkale'nin Bayramiç ilçesi Yıldırım Akbulut Meydanı'nda düzenlenen 10 Kasım etkinliğinde saat 09.00'u gösterdiğinde sirenler çalmış törene başlanmıştı.

Törenin erken başladığı anlaşılınca Kaymakam Sercan Gökdemir'in uyarısıyla saat 09.05'te ikinci kez sirenler çalınmış ve törene geçilmişti.

Meydandakiler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne tepki göstermişti.

Kaymakam Sercan Gökdemir olay sonrası soruşturma başlatma talimatı vermişti.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, etkinlik sonrası siren çalınması ve ses sistemi ile ilgili sorumluluğun Bayramiç Belediyesine ait olduğunu belirten şu açıklamada bulunmuştu:

"10 Kasım Atatürk'ü Anma Çelenk Sunma Programında, çelenkler sunulup saat 09.05 olması beklenirken, Anma Komitesi kararıyla görevlendirilen tören yöneticisinin "Bayrak Flama Al ve Dikkat" komutu gelmeden saat 09.02 sularında siren belediye personeli tarafından çalınmıştır. Akabinde program olması gerektiği gibi saat 09.05'te 2 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı'mızın söylenmesiyle devam etmiştir. Anma Komitesi kararı gereği, siren çalınması ve ses sistemi ile ilgili sorumluluk Bayramiç Belediyesine aittir.

Bu esnada programı hazırlayan okul müdürümüz tarafından olaya anında müdahale edilmiş ve siren sesi kapatılarak anma töreni saat 09.05'te normal seyrinde icra edilmiş ve program esnasında başka herhangi bir aksaklık yaşanmamıştır.

Program esnasında yaşanan olumsuzlukla ilgili Müdürlüğümüzün herhangi bir hatası söz konusu değildir."

Kaymakamlık tarafından başlatılan soruşturma kapsamında 2 öğretmen, ihmalleri olduğu gerekçesiyle açığa alındı.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.