Bayramlar kardeşliğin pekiştiği günlerdir

Bayramlar kardeşliğin pekiştiği günlerdir

Şanlıurfa’nın Hilvan ilçesinde Kaymakamlık tarafından, bayramın ikinci gününde halk ile bayramlaşma programı düzenlendi.

Bayramlaşma programında bir konuşma yapan Müftü Vekili Ali Eryılmaz, bayramların kardeşliği pekiştiren günler olduğunu söyledi.

Eryılmaz, “Kurban kardeşliğimizi pekiştiren en önemli sebeplerden bir tanesidir. Bayramlar bizi bir araya getirip kardeşliğimizi pekiştirip, sevgi ve muhabbetlerimizi de daha da kuvvetlendirip bu şekilde biraz daha bilinçlenmiş oluyoruz. Bu manada bayram yine bizleri bir araya getirdi. Bunu ilçemiz adına, kardeşlerimiz adına yaşıyoruz. Allah, ailemizle, kardeşlerimizle, sevdiklerimizle, nice bayramlar görmeyi nasip eylesin. Ülkemizde aylarca, yıllarca et bulamayan insanlarımız yoktur. Fakat fakir Müslüman ülkelerde, İslam topluluklarının yaşadığı Hristiyan ülkelerinde gerçekten yıl boyu et bulamayan insanlar ve Müslüman kardeşlerimiz var. Bu yapılan Kurban Bayramı organizasyonlarıyla onlara da gönül elimizi uzatmış oluyoruz. Allah, emeği geçen, katkıda bulunan, bütün kardeşlerimizin hayrının kabul etsin inşallah.” diye konuştu

Programda Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık’da bir konuşma yapıp vatandaşların bayramını tebrik etti. Program yapılan bayramlaşma merasimiyle sona erdi.

Hilvan Belediye Çay Bahçesi'nde düzenlenen bayramlaşma programına, Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, Emniyet Müdürü Salih Köse, Jandarma Bölük Komutanı İsmail Tanrısever, Müftü Vekili Ali Eryılmaz, HÜDA PAR İlçe Başkanı Osman Göçmen, STK’lar mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.