Bayramların özü sıla-i rahimdir

Bayramların özü sıla-i rahimdir

Türkiye genelinde kılınan bayram namazı sonrası okunan hutbede, akraba ziyaretleri yani sıla-i rahimin önemine dikkat çekildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğünce hazırlanan Kurban Bayramı hutbesinde, akraba ziyaretleri diğer adıyla sıla-i rahimin önemine bir kez daha vurgu yapıldı.

Mardin’de Kurban Bayramı namazını tarihi Ulu Cami’de kıldıran Kızıltepe İlçe Müftüsü Mahsum Taşçı, verdiği hutbede camii cemaatinin bayramını kutladıktan sonra “Bayramların özü sıla-i rahimdir.” dedi.

 “Rabbimize yaklaştığımız nadide bir zaman dilimindeyiz”

Bugünün Kurban Bayramı olduğunu hatırlatan İmam Taşçı, “Allah’a kulluğumuzu arz ettiğimiz, verdiği nimetlere şükrettiğimiz müstesna bir vakit. Hz. İbrahim’in imanını, Hz. Hacer’in sadakatini ve Hz. İsmail’in teslimiyetini kuşananlara Rabbimizin bir ikramı. Hacılarımızın Arafat’tan Müzdelife’ye, oradan da Mina’ya inip şeytanı taşladığı, ziyaret tavafı yapıp hacı olmanın huzur ve mutluluğunu yaşadığı mübarek bir gün. Bugün, İslam’ın nişanelerinden olan kurban ibadetini eda ederek Rabbimize yaklaştığımız nadide bir zaman dilimidir.” dedi.

“Bayramlar infak, ikram ve yardımlaşma günleridir”

Bayramların infak, ikram ve yardımlaşma günleri de olduğunu kaydeden Taşçı, “Kurbanlarımızda komşunun, akrabanın, yoksulun, yetimin ve muhtacın hakkını gözetelim. Verdiğimiz kadar kazandığımızı, paylaştığımız kadar zenginleştiğimizi unutmayalım.” dedi.

“Bayramların özü sıla-i rahimdir”

“Bayramların özü sıla-i rahimdir.” diyen Taşçı, “Bayram günlerini sadece bir tatil fırsatı olarak görmeyelim.  Anne babamız başta olmak üzere büyüklerimizi ziyaret edip hal ve hatırlarını soralım. Vereceğimiz hediyelerle küçüklerimizi sevindirelim. Bayram neşesine hastaları, yaşlıları ve yalnızları ortak edelim.” ifadelerini kullandı.

“Çekişmelere, dargınlıklara ve küskünlüklere son verelim”

Bayramların affetme ve kucaklaşma günleri de olduğunu aktaran Taşçı, son olarak şunları söyledi:

“Bu günleri fırsat bilerek, kardeşliğimize gölge düşüren çekişmelere, dargınlıklara ve küskünlüklere son verelim. Bayramın huzur ve kardeşlik iklimini hep birlikte yaşayalım. Hutbeme son verirken aziz milletimizin ve tüm İslam âleminin Kurban Bayramını tebrik ediyorum. Allah’ın selamı, rahmeti ve bereketi üzerimize olsun. Bayramımız, hepimiz için nice güzelliklere vesile olsun.”

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.