Bayramlarını ihtiyaç sahiplerine yardım ederek geçiriyorlar

Bayramlarını ihtiyaç sahiplerine yardım ederek geçiriyorlar

Kurban Bayramı'nda ihtiyaç sahibi ailelere kurban eti ulaştırabilmek adına bayramlarını kesimhanelerde geçiren Umut Kervanı üye ve gönüllüleri, takdir topluyor.

Umut Kervanı üye ve gönüllüleri, ihtiyaç sahibi ailelere kurban eti ulaştırabilmek için bayramlarını kesimhanelerde geçiriyor.

Şanlıurfa Umut Kervanı Tespit Komisyonu tarafından belirlenen yaklaşık bin 600 ailenin yüzünü güldürmek adına bayram günü yoğun mesai harcayan üye ve gönüllüler, böylesi bir görevde yer aldıkları için çok mutlu olduklarını ifade ettiler.Bin 600 ailenin yüzünü güldürmek için yaklaşık 250 gönüllünün kurban kesim yerlerinde çalıştığını ifade eden Şanlıurfa Umut Kervanı yetkililerinden Seyfettin Gündüz, evlerine et girmeyen her fakire et ulaştırmayı hedeflediklerini söyledi.

“Hedefimiz muhtaç ailelerin evlerine bir parça da olsa et girmesidir”Gündüz, “Umut Kervanı olarak, Şanlıurfalı halkımıza temiz, sağlıklı bir ortamda, İslami kaidelere uygun bir şekilde hizmet vermekteyiz. Yaklaşık 250 üye ve gönüllümüz ile beraber, kurbanını çadırımızda kesmek için getiren vatandaşa kesip, parçalayıp teslim ediyoruz. Şanlıurfa’nın fakir aileleri çok. Her eve kurban etinin girmesi için çalışıyoruz. Kurban bağışı yapan halkımızın yanı sıra, kendileri kesip bizlerle dağıtmak isteyen vatandaşlar da var. Şanlıurfa olarak, bizim en büyük hedefimiz, hem Şanlıurfalı muhtaç ailelere hem de Suriyeli kardeşlerimize, bu bayramda en azından evlerine bir parça da olsa et ulaştırmaktır. Sevinçlerine ortak olmaktır.” dedi.

“Bu çalışma Peygamber Efendimizin sıcakta İslam için verdiği mücadeleyi aklımıza getiriyor”

Şanlıurfa’nın kavurucu sıcaklarında çalışmanın son derece zor olduğunu söyleyen Gündüz, “Bizim üye ve gönüllü kardeşlerimiz, kendi bayramlarından, ailelerinden feragat edip, buraya gönüllü olarak çalışmaya gelmişler. Allah-u Teâlâ, hepsinden razı olsun, hayırlarını kat be kat versin. Bu tür çalışmalar, Peygamber Efendimizin Bedir, Uhud savaşlarında, Ramazan ayında İslam için verdiği mücadeleyi aklımıza getiriyor. Üye ve gönüllülerimizin bu sıcakta, belki de evlerinde bayram sevincini geçirmek varken; buraya gelip sahabenin çalışmalarını andıran güzellikte çalışmaları bizleri duygulandırıyor. Allah razı olsun onlardan.” ifadelerini kullandı.

“Bütün gönüllüler sene boyunca bugünü bekliyorlar”

Her sene bayram namazını kıldıktan sonra kurban kesim yerine geldiğini ifade eden gönüllülerden Muhammet Gül, “Çok güzel bir duygu her sene bu hayra ortak oluyoruz. Yetim, fakir ve muhtaç aileler için bayramımızı feda ediyoruz. Kurban kesim çadırına hevesle geliyoruz ve yetim, fakir ve muhtaç ailelere et ulaşması için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz.  Kurbanlarını alan vatandaşların kurbanlarını burada kesiyoruz. Hijyenik ve temiz bir şekilde kurbanı kestikten sonra kurban etini poşetlere koyarak vatandaşımıza veriyoruz. Vatandaş da gönlü rahat, kurbanı temiz bir şekilde kesilmiş halde evine dönüyor. Her sene bayram namazından sonra hiç kimse ailesinin yanına gidip ailesinin bayramını kutlamıyor. Buraya gelip iki gününü fakir ailelere feda ediyorlar ve bu konuda buraya gelen herkes bu işi zevkle ve hevesle yapıyor. Hatta bütün gönüllüler sene boyunca bugünü bekliyorlar.” diye konuştu.

“Fakirlerin sevinmesi için bayramımızın hepsini feda ederiz”

Kesilen kurbanların temiz bir şekilde kesildiği için halkın büyük bir teveccüh gösterdiğini ifade eden Abdullah Payık, şunları söyledi: “Fakir ve muhtaç ailelere baktığımız zaman gerçekten de toplumumuzda bayağı, fakir, muhtaç ve yetim ailelerimiz var. Her sene gönüllü olarak geldiğimiz için, arefe günü heyecandan yatamıyoruz. Amacımız Allah rızası olduğu için değil iki günümüzü, bayramımızın hepsini feda ederiz. Vatandaşların bizlere teveccühü çoktur. Onlarda biliyorlar bizim Allah rızası için yaptığımızı. Biz kurban kesimlerinin tamamını sağlıklı ve temiz bir ortamda vatandaşımızın içini rahatlatacak şekilde yapıyoruz. Çevredeki bazı kişiler takdir ederken, bazıları da şaşırıyorlar ama benim ailem bayram namazından önce beni kaldırıp kurban kesim çadırına geç kalmamam için bir gayret içerisindeler.”

“Hepimiz gönüllü ve Allah rızası için buradayız”

Vakıf gönüllerinin aile ve akrabalarının bayramlarını kutlamadan kurban kesim yerlerine geldiklerini söyleyen Mehmet İşlek ise “Bu hizmet her yıl yapılıyor. Derneğimizin gönüllü kasapları ve gönüllü elemanları bayram namazından sonra çadıra gelip bayramın ikinci gününe kadar hizmet ediyorlar. Bu gibi hizmetler Allah rızası için olduğu zaman bir rekabet, samimiyet ve kardeşlik var. Hepimiz gönüllü ve Allah rızası için buradayız. Vatandaşlar kurbanlarını getiriyorlar. Bizde kurbanları teşrik tekbirleri ile kesip aşama aşama hazırladıktan sonra vatandaşlarımıza teslim ediyoruz. Vatandaş da bu hizmetten çok memnunlar. Buraya gelen arkadaşların hepsinin aileleri var. Hepsi bayramlarını bırakıp Allah rızası için çalışıyorlar.” şeklinde konuştu.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.