BDP ve DİHA fitne çıkarmaya çalışıyor VİDEO

BDP ve DİHA fitne çıkarmaya çalışıyor VİDEO

Mardin'in Derik ilçesine bağlı Demirli (Dumirli ) ile Subaşı (Zook) köylüleri arasında hayvan otlatma nedeniyle çıkan kavganın ardından Subaşı köyündeki korucuların Demirli köyünü otomatik silahlarla taradığı yönündeki haberler yalanlanırken, haberi yapan

MARDİN - Derik ilçesine bağlı Demirli (Dumirlê) ile Subaşı (Zook) köylüleri arasında hayvan otlatma nedeniyle çıkan kavganın ardından Subaşı köyündeki korucuların Demirli köyünü otomatik silahlarla taradığı yönündeki haberler köylüler tarafından yalanlandı. Kavganın ardından korucuların köyü taradığı yönünde haber yapan DİHA'nın ve tarandığı iddia edilen köye giden BDP'nin girişimleri tepkilere neden oldu.

 

Sefan ile Poran aşireti arasında çıkan kavganın ardından Sefan aşiretine mensup korucuların bir saat boyunca Demirli (Dumirlê) köyünü otomatik silahlarla taradığını iddia eden DİHA'ya tepki gösteren köy sakinleri, haberin yalan olduğunu belirterek haberin geri çekilmesini istedi.

 

Haberin ardından BDP'lilerin, tarandığı iddia edilen köye giderek adı geçen aşirete destek vermesine de tepki gösteren köy sakinleri, BDP'lilerin tavrının fitneyi körüklemeye yönelik olduğunu ifade etti.

 

Konuyla ilgili açıklamada bulunan ve aynı anda olayda yaralanan Mustafa Derin, "Dicle Haber Ajansı'nın yaptığı haber hem asılsız hem de fitneye yöneliktir. Mağdur olan biziz. Hayvanlarını arazilerimize salmaları üzerine ben onları uyarmak için köylerine gittim hayvan sahipleri ve köylüler bana saldırdılar öldüresiye beni dövdüler. Gece köye silah sıkıldığını söylüyor. Bizim bu olayla hiçbir ilgimiz yoktur hele hele bu olayın koruculuk ve haksızlık ile ilgili hiçbir alakası yoktur. Ben burada Dicle Haber Ajansına sesleniyorum, haberin tümü asılsızdır iki aşiret arasına konulan bir fitnedir ya bu haberinizi geri çekin ya da bizler ajansınız hakkında yasal işlem başlatacağız şeklide konuştu.

 

Köy sakinlerinden Abdulkadir Dayan ise, Dicle Haber Ajansı'nın tek taraflı haber yaptığını ve haberin gerçeği yansıtmadığını belirtti. Dayan, "Oysa akrabam olan Mustafa Derin tarlasına giren hayvanları çıkarmak için uğraşırken, Demirli köyü sakinleri tarafından saldırıya uğradı. Saldırılarına uğrayan akrabam Mutafa Derin çeşitli yerlerinden yaralandı. Kavgada hiç bir korucu yoktu jandarmanın köye gelmesiyle olay son buldu" açıklamasında bulundu.

 

Köylüler ayrıca, tüm fitne girişimlerine rağmen iki aşiretin barıştığını ve aralarından herhangi bir husumetin kalmadığını söylediler. (Sabri Acet - İLKHA)


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.