Belediye Başkanı’ndan darbe gecesi yaşananlara ilişkin ilginç açıklamalar

Belediye Başkanı’ndan darbe gecesi yaşananlara ilişkin ilginç açıklamalar

Şanlıurfa’nın Birecik ilçesi Belediye Başkanı M. Faruk Pınarbaşı, 15 Temmuz darbe girişimi akşamı sokağa çıkan halkın evlerine dönmesi için yaptığı çağrı hakkında ilginç açıklamalarda bulundu.

15 Temmuz ABD destekli darbe girişimi akşamı sokağa çıkan halkın evlerine dönmesi için çağrıda bulunan AK Partili Birecik Belediye Başkanı M. Faruk Pınarbaşı, o gece yaptığı konuşmaya ilişkin basına ilginç açıklamalarda bulundu.

Belediye resmi sitesinden de yayınlanan açıklamada; Belediye Başkanı Pınarbaşı, darbe girişimi gecesi “ellerindeki istihbari bilgiler nedeniyle” halkın sokaklardan çekilmesi yönünde yaptığı çağrıyı, AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı ile görüştükten sonra yaptığını söyledi.  

Görüştüğümüz AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Zeynel Beyazgül ise kendisinin, halkın sokaktan çekilmesini istemediğini, eğer ellerinde bahsedilen şekilde bilgiler varsa ilçe binası önünde toplanılmasını, orada gösterilere devam edilmesini telkin ettiğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın darbe girişimi gecesi halkı meydanlara davet etmesi üzerine tüm Türkiye’de insanlar sokaklara çıktı. Birecik’te ise sokaklara çıkan halka, İlçe Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Büro Amiri Erdal Akyürek ile Belediye Başkanı M. Faruk Pınarbaşı tarafından “kötü şeyeler olabileceği yönünde aldıkları istihbarat üzerine” evlerine dönmeleri çağrısı yapıldı.

Yapılan çağrı ve halkın bu çağrıya tepki göstermesinden sonra olay basında geniş yer buldu. Konu hakkında açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı M. Faruk Pınarbaşı, o gece ilçede yürüyüş yaparak AK Parti ilçe binasının önünde toplanan kalabalığa bir konuşma yaptığını söyledi.

Pınarbaşı, ardından yaşanan gelişmeleri şöyle anlattı:

“Emniyet Müdürü bizden bu topluluğu dağıtmamızı istedi”

“Bu arada ilçe emniyet müdürümüz bizatihi partiye gelerek çok önemli bir duyum alındığını, bunun milli istihbarat bilgisi olduğunu ve bu bilgiyi vali ve il emniyet müdürünün kendilerine kanalize ettiğini, dolayısıyla burada Suruç üzerinden 200’e yakın terörist bir gurubun geçtiği, bunun bir gurubunun da Birecik’e yöneldiğini bize bilgi olarak verdi. Çok önemli bir duyum olduğunu, bu nedenle bir infial, toplu bir katliam olmaması için de bizden bu topluluğu dağıtmamızı söyledi. Ben, tabi bu konuda ilçe emniyet müdürlüğünün bilgisine muhakkak ki güvendim ama bir tedbir olarak Şanlıurfa il başkanımızı o gece aradım. Saat herhalde 03.30’a yakındı. İl başkanımıza durumu anlattım, dedi ki başkan bana 10 dakika müsaade et ben görüşeyim sana dönerim dedi. Sayın başkan benimle 10 dakika sonra benimle görüştü. Dedi ki; doğrudur, bu bilgi teyit edilmiştir, milli istihbarat bilgisidir ve siz halkı bir infial, bir toplumsal katliam yaşamamız için dağıtabilirsiniz.”

Bu görüşmenin ardından kendisinin de çıkıp toplanan insanlara, bombalama veya silahlı tarama gibi olayların olabileceğini söylediğini belirterek, sözlerine şöyle devam etti:

“Özel bir bilgi olduğu için tüm açıklığıyla da açıklama şansımız olmuyordu. Ama halka söylediğimizde, tabi bir gencimizin, hatta ‘biz ölürüz de buradan gitmeyiz’ ifadesi olduğunda ben de kendisine ‘sizlerin ölüsü değil de dirisi lazım arkadaşlar’ dedim. Bu olayın ciddi bir olay olduğunu, bunların bombalama veya silahlı tarama gibi bir olaya girdiğini, terörist bir olay olduğunu, izah ettiysek de insanlarımız tatmin oldu.”

AK Parti İl Başkanı: Biz kimseye dağılın talimatı vermedik!

Belediye Başkanı Pınarbaşı’nın açıklamalarından sonra görüştüğümüz AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Zeynel Beyazgül ise konu hakkında şunları dile getirdi:

“Ben telefonla aradığımda gerek MİT’ten, gerekse polis emniyet istihbarattan, topluluğa sızma konusunda ciddi bilgiler elde ettiklerini söylediler. Dediler topluma bunu söylersek panik olacak. Bu nedenle emniyet ve MİT yetkilileri toplumu dağıtmamızın toplum açısından daha yararlı olacağını söylediler. Dedim ki, siz evlerinize gitmeyin, parti de sabaha kadar oturmaya devam edin, olay böyle gelişti.”

Beyazgül, söz konusu istihbarat bilgisini valilik veya emniyet müdürlüğünden teyit ettirip ettirmedikleri sorusana ise şu cevabı verdi:

“Gece çok yoğundu zaten. Biz de bir yere ulaşamıyoruz. Emniyet veya MİT’e teyit gibi aklımıza bir şey gelmedi. Genel merkezden gelen talimat ilçe ve il binalarında toplanış şeklindeydi. Bu nedenle arkadaşlara ilçe binasındaki toplantınıza devam edin dedik. Talimatta o şekilde. Dağılmak değil, ilçe binasına geçin dedik.”

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler