Beşir Atalay Kritik Soruyu Yanıtsız Bıraktı

Beşir Atalay Kritik Soruyu Yanıtsız Bıraktı

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, HDP heyetinin ziyaretine ilişkin, "Çözüm süreciyle ilgili olağanüstü bir durum yok, aksama yok. Süreç, normal olarak yürüyor. O konuda hükümetimizin kararlılığı tamdır" dedi. Atalay, PKK'nin çocukları dağa çıkarmasıyla il

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Gazi Üniversitesi'nde gerçekleştirilen "Kültürler Kavşağında Afrika-Türkiye Buluşması: 2014 Afrika Günü etkinliğine katıldı.

Atalay, programa gelişinde basın mensuplarının sorularını cevapladı. Bir gazetecinin HDP heyetinin gerçekleştirdiği ziyaret ile ilgili sorusu üzerine Atalay, "Çözüm süreciyle ilgili olağanüstü bir durum yok. Çözüm süreciyle ilgili bir aksama yok. Süreç, normal olarak yürüyor. O konuda hükümetimizin kararlılığı tamdır. Tarafların zaman zaman bir araya geldiği oluyor. Özellikle bu konuda siyaset kurumlarının fazla devrede olmasını arzuluyoruz. Onun için de Meclis'te grubu bulunan HDP milletvekilleri ile zaman zaman bir araya geliyoruz. Dünkü de onlardan birisiydi. ve tabii Başbakanımızın başkanlığında 19 Mayıs'ta yaptığımız toplantı, hükümetin, partinin kendi içinde çözüm süreciyle ilgili şu anda neredeyiz, neler yapıyor, bundan sonrasına genel bir bakış olarak genel bir değerlendirmeydi. Herkese çok faydalı oldu. Özellikle süreci yürüten bizler için bu tür toplantılara zaman zaman tabi ihtiyaç oluyor. Yeni kararlar, yeni talimatlar gerekebiliyor. Dolayısıyla bunlar normal toplantılar olarak değerlendirilebilir" dedi.

Herşeyin çok iyi gittiğini savunan Atalay'ın, bir gazetecinin, PKK'nin çocukları dağa çıkarmasıyla ilgili, "Efendim 23 Nisanda kaçırılan çocuklar hakkında neler söyleyebilirsiniz?" yönündeki sorusuna yanıt vermekten kaçınması dikkat çekti.

Öte yandan Bakan Atalay'ın, "Çözüm süreciyle ilgili olağanüstü bir durum yok, aksama yok. Süreç, normal olarak yürüyor." şeklindeki sözleri akıllara, "PKK'nin uzun namlulu silahlarla halkın üzerine ateş açması, adına çözüm denilen sürecin bir parçası mı?" sorunu getirdi.

Hürseda

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.