Biden: Çin’in saldırısına maruz kalırsa Tayvan’ı savunacağız

Biden: Çin’in saldırısına maruz kalırsa Tayvan’ı savunacağız

ABD Başkanı Joe Biden, Çin’in saldırması halinde, Tayvan’ı savunacaklarını belirterek, "Bunu yapma taahhüdümüz var." dedi

ABD Başkanı Joe Biden, CNN tarafından düzenlenen forumda kendisine yöneltilen sorular yanıt verdi.

Biden, Çin'in askeri gelişimine karşı neler yapacakları ve Tayvan'ı koruyup korumayacakları yönündeki bir soru üzerine, "Evet, evet. Askeri gelişimleri konusunda ise endişelenmeye gerek yok çünkü Çin de Rusya da dünyanın geri kalanı da tarihin en güçlü ordusuna sahip olduğumuzu biliyor." karşılığını verdi.

Bu yanıtın ardından CNN sunucusu Anderson Cooper da Çin'in saldırısı durumunda Tayvan'ı koruyup korumayacaklarını tekrar sordu.

Biden da "Evet, bu yönde bir taahhüdümüz bulunuyor." dedi.

Asıl endişe edilmesi gereken konunun, Çin'in "ciddi bir hata" yapmasına yol açacak eylemlere girişme ihtimali olduğunu belirten Biden, Çin ile yeni bir soğuk savaş istemediklerini de sözlerine ekledi.

Biden, "Sadece Çin'in geri adım atmayacağımızı anlamasını sağlamak istiyorum." ifadesini kullandı.

Beyaz Saray sözcüsü, Biden'in bu açıklamalarına ilişkin basına verdiği demeçte, açıklamaların "politikalarında bir değişiklik anlamına gelmediğini" söyledi.

Çin ile Tayvan arasında son günlerde bir gerilim yaşanıyor. Çin, Tayvan'ın hukuken kendi toprakları olduğunu iddia ederken, egemenliğini kabul etmesi için de güç kullanmaktan kaçınmayacağını duyurmuştu. Biden'in böyle bir süreçte yaptığı açıklama dikkat çekti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.