Biden, Trump'ın etkilerini silmek için bir günde 17 kararname imzaladı

Biden, Trump'ın etkilerini silmek için bir günde 17 kararname imzaladı

Dün yapılan yemin töreninin ardından resmen göreve başlayan ABD'nin yeni Başkanı Joe Biden, Trump yönetiminin aldığı tartışmalı kararları iptal ve çekildiği anlaşmalara geri dönmeyi içeren bir dizi kararnameye imza attı.

ABD'ye büyük zarar vermekle suçladığı Donald Trump'ın etkilerini silmek için Biden yönetimi, göreve başlar başlamaz pandemi ile mücadeleden göçmen politikasına kadar birçok konuda değişikliği öngören 17 kararname imzaladı.

ABD tarihinde daha önce görülmeyen bir hızla harekete geçen Biden ilk iş olarak, küresel ısınmayı ret eden selefi Trump'ın çekildiği Paris İklim Anlaşması'na yeniden dönmeyi içeren kararnameyi imzalamak oldu.

Biden'ın aldığı önemli kararlardan biri de Trump'ın Covid-19 salgınından sonra ayrıldığı Dünya Sağlık Örgütüne geri dönmek oldu.

Biden'nın aldığı kararlar arasında, Trump yönetiminin çoğunluğu Müslüman olan bazı Afrika ülkelerine uyguladığı seyahat yasağını kaldırma kararı da bulunuyor.

Yeni kararnamelerle ülkenin Coronavirus pandemisi ile mücadelede politikasında değişikliğe gidilerek kamu binalarında 100 günlük bir süreyle maske giyme zorunluluğu getirildi.

Biden, Trump döneminin en tartışmalı kararlarından biri olan Meksika sınırına örülen duvara sağlanan fonların kesilmesine yönelik de bir kararname imzaladı.

Ayrıca Biden, Obama'nın çevresel nedenlerle Kasım 2015'te reddettiği ancak Donald Trump'ın onayladığı Keystone XL petrol boru hattı projesinin iptaline yönelik kararnameye de imza attı. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler