Biji Obama'dan patatese

Biji Obama'dan patatese

Geçmişte ABD'nin Suriye'deki varlığına övgüler dizenler şimdiler de ise müttefikleri tarafından arkadan hançerlenmişçesine bir şaşkınlık yaşıyor.

29 Ekim 2014 Çarşamba günü, Kürt halkı adına unutulmaz günlerden olmuştur. 

Zillet halinin kimi çevreleri nasıl sarmaladığını gösteren o günkü görüntüler hâlâ hafızalardaki yerini koruyor. 

Kobani'de yaşananlar, PKK/YPG'nin çağrısı, daha sonra eski ABD Başkanı Barak Obama'nın sahneye çıkmasi ile oluşturulan mizansen karşısında, PKK'lilerin "Biji Serok Obama" yani "Yaşa Başkan Obama" sloganları daha uzun yıllar konuşulacak gibi duruyor.  

Kürt halkının büyük acılar yaşamasında önemli bir aktör olan ABD'ye yapılan bu güzellemeler karşısında elbette tepkiler de olmuştu. 

"ABD'ye güvenmeyin, ABD Kürt halkının değil kendi çıkarlarının savunucusudur, ABD sizleri yolun yarısında terk edecek" gibi daha birçok uyarı ve tepkiler başta HÜDA PAR olmak üzere hassasiyet sahibi çevrelerce dile getirilmişti.  

Tabi bu sloganların bugün gündeme gelmesinin nedeni ise Suriye'de yaşananlar. 

ABD'nin, Suriye'de Türkiye ile mutabakata varması, askerini geri çekmeye başlamasi "Biji Serok Obama" sloganına tepki gösterenleri yine haklı çıkardı.   

Çünkü, o gün bu sloganı atanlar, şimdilerde Suriye'den çekilen ABD askerlerine patates atmaya başladi. Bu durum, "Bijî Obama'dan, patatese" yorumlarını da beraberinde getirdi.   

Qamişlo'da gelen görüntüler, hazin sonu gözler önüne serdi. ABD, bu kez hain olmuştu! can kurtaran değil canını kurtaran olmuştu!  

"Yalancı Amerika, hain Amerika" sloganlarını, "Amerika fare gibi kaçıyor, Amerika çöplüktür" gibi tepkiler izliyordu.  

Bu noktadan sonra birileri ders çıkarır mı bilinmez. Aslında tecrübeler, bu çevrelerin geçmişi çok çabuk unuttuklarını gösteriyor.   

Gerçek şu ki, aslında Kürtlere düşman olan ancak Kürtler adına bir şeyler yaptıklarını iddia edenlerin pratikleri hep Kürt halkına zarar verdi. Kan, ölüm, acı, gözyaşı Müslüman Kürt halkının peşini bırakmadı. 

Suriye'de ABD ile birlikte hareket etmenin bedeli 11 bin Kürt gencinin ölümü oldu. Bu süreçte ölen ABD askerlerinin sayısı ise sadece 8!  

Biz yine de hatırlatalım ve uyaralım!  ABD ve dahi Rusya, Kürtlerin değil, sadece kendi çıkarlarının dostudur.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler