Bilecik kutlu doğum etkinliği 2016 video foto peygamber sevdalıları

Bilecik kutlu doğum etkinliği 2016 video foto peygamber sevdalıları

Bilecik'te düzenlenen Kutlu Doğum programında konuşan Araştırmacı Yazar Mehmet Ali Gönül, bugün vahdet ve kardeşlik projesine ihtiyaç duyulduğunu vurguladı.

Dünya genelinde yaptığı kutlu doğum etkinlikleriyle adından sürekli söz ettiren Peygamber Sevdalıları Platformu yaptığı etkinliklerin bir diğerini Bilecik'te gerçekleştirdi. Kutlu Doğum programına konuşmacı olarak katılan Araştırmacı Yazar Mehmet Ali Gönül, bugün vahdet ve kardeşlik projesine çok büyük ihtiyaç olduğunu söyledi.

Peygamber Sevdalıları Platformu Bilecik Koordinatörlüğü’nce Bilecik Belediyesi Şeyh Edebali Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinlik, Mesut Biçim hocanın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayıp, Mevlid-i Şerifle devam etti.

Grup İkra sanatçıları tarafından okunan ilahilerle devam programda açılış konuşmasını Dr. Tahir Karaaslan yaptı.

Peygamber Sevdalıları Platformu'nun çıkış amacını ve faaliyetlerini anlatan Karaaslan, Türkiye genelinde geçtiğimiz yıl 300’den fazla Kutlu Doğum etkinliği yaptıklarını hatırlatarak, platformun Türkiye’nin her yerinde statlarda, alanlarda, meydanlarda Peygamber sevdasını gönüllere ilmik ilmik işlemek için bu programları icra ettiğini ifade etti.

Daha sonra bir konuşma gerçekleştiren Araştırmacı Yazar Mehmet Ali Gönül, Hz Muhammed'ten (sav)  önceki cahiliye hayatını hatırlatarak O’nun ortaya çıktığı zamanda cahiliye asrı denilen o dönemi asr-ı saadet diye nitelendirilmesine sebep olacak bir projeyle ortaya çıktığını belirtti.

Hz Muhammed’in Allah’ın yönlendirmesinde Kur' ani bir projeyle ortaya çıktığını ifade eden Gönül, “İşte biz bugün buna muhtacız. Bugün biz öyle bir projeye muhtacız ki adı tıpkı burada yazıldığı gibi vahdet ve kardeşlik projesi.  Çünkü biz Müslümanlar olarak birbirimizi sevdiğimiz, birbirimize karşı kardeşlik hukukunu pratiğe döktüğümüz, uygulamada birebir yaşadığımız bir projeyi gündemimize alırsak birlik içerisinde, vahdet içerisinde olabiliriz.” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmanın ardından küçük kızlardan oluşan ilahi grubu söyledikleri ilahilerle büyük beğeni topladı.

Program Grup İkra’nın okuduğu ilahilerden sonra ilahiyatçı Mahmut Aytekin hocanın kapanış duasıyla sona erdi.

İLKHA





















HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.