Bilgi Evi öğrencileri yerinde görme ve öğrenme fırsatı yakalıyor

Bilgi Evi öğrencileri yerinde görme ve öğrenme fırsatı yakalıyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Bilgi Evi’nde eğitim gören öğrencilerin şehirlerini tanımaları amacıyla Kültür ve Sanat Kulübü Etkinlikleri kapsamında müze gezisi düzenledi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığına bağlı Bilgi Evinde eğitim gören öğrencileri eğitimlerin yanı sıra çeşitli etkinliklere katılıyor. Öğrenciler, düzenlenen etkinliklerle kentteki müzeleri gezdi, GAP Uluslararası Tarımsal Araştırma ve Eğitim Merkezi Müdürlüğünü ziyaret etti.

Bilgi Evi öğrencileri, Kültür ve Sanat Kulübü etkinlikleri kapsamında Kültür ve Sanat Kulüp Eğitmenleri ile Rehber Öğretmenler eşliğinde yapılan müze gezilerine çok sayıda öğrenci katıldı. Öğrenciler, Koronavirüs (Covid-19) önlemleri kapsamında sosyal mesafeye uygun ve maske takarak gezilerde yer aldı. Eğitmenler, öğrencileri müzelere götürerek müzeler hakkında bilgilendirdi. Öğrenciler, müzede yer alan eşyaları yerinde görerek merak ettikleri sorulara cevap buldular.

Öğrenciler, Fen ve Teknoloji Dersleri kapsamında çeşitli bitkiler, seracılık ve doku kültürü konusunda bilgilendirilmek üzere GAP Uluslararası Tarımsal Araştırma ve Eğitim Merkezi Müdürlüğüne götürüldü. Ziraat mühendisleri tarafından öğrencilere bitkiler tanıtıldı ve bitkilerin genel özellikleri anlatıldı. Öğrenciler daha sonra bitkilerin yer aldığı sera alanlarına götürülerek ziraat mühendisleri tarafından seracılık hakkında bilgiler verildi. Fen ve Teknoloji Dersleri kapsamında Meteoroloji İstasyonu’nda gezen öğrenciler, hava tahminlerinde kullanılan araçları, meteorolojik ölçümlerin ve hava tahminlerinin nasıl yapıldığı konularını öğrenme fırsatı buldu. Öğrenciler, yetkililere merak ettikleri hava olaylarıyla ilgili sorular sorarak cevap buldular. Gezinin ardından Meteoroloji Mühendisleri hava tahmini ve hava olaylarını ölçmek için yoğun helyum gazlı balonu çocuklar birlikte uçurdular.

Mutlu ve heyecanlı bir gün geçiren öğrenciler, Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ettiler.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler