Bilgi Evi’nde online eğitimler başladı

Bilgi Evi’nde online eğitimler başladı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Bilgi Evi'nde öğrenim gören öğrenciler için online eğitim sistemine geçiş yaptı.

Koronavirüs (Covid-19) salgınının yayılmasının önüne geçmek için Cumhurbaşkanlığı Kabinesi tarafından alınan kararlar ışığında Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, ülke genelinde yüz yüze eğitime ara verilmesinin ardından harekete geçerek Bilgi Evi’nde online eğitim sistemine geçiş yaptı. Öğrencilerin eğitiminin sekteye uğramaması için Türkçe, Matematik, Sosyal Bilgiler,  Fen Bilgisi, İngilizce dersleri ile Akıl ve Zeka Oyunları online şekilde devam edecek. Online eğitimlerden faydalanmak isteyen öğrenciler, Büyükşehir Belediyesi’nin resmi (www.youtube.com/diyarbakirbld) YouTube adresinden derslere erişim sağlayabilecek.

Öğretmenlere online sistemin kullanımı eğitimi

Türkçe, Matematik, Fen Bilgisi ve İngilizce dersleriyle öğrencileri ülke genelinde yapılan sınavlara hazırlayan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı, online eğitimde her hangi bir aksaklık yaşanmaması için Bilgi Evi öğretmenlerine uzaktan eğitim sisteminin kullanımı ile ilgili bilgilendirmelerde bulundu.

Öğrenciler, Akıl ve Zeka Oyunları’yla keyifli dakikalar geçiriyor

Online eğiti sisteminde ilk olarak derslerin konu anlatımları işleniyor. Konu anlatımlarının ardından verilen eğitimin pekiştirilmesi için soru çözüm saatleri düzenleniyor.  Pandemi nedeniyle zamanlarının büyük bölümünü evde geçiren öğrenciler, Akıl ve Zeka Oyunları sayesinde birçok aktiviteden faydalanarak oldukça keyifli dakikalar geçirme fırsatı yakalıyor.

Velilere online seminer

Bilgi Evi psikolojik danışmanlık ve rehberlik servisi, yüz yüze eğitime ara verilmesinden sonra öğrenci ve velilere online şekilde destek sunmaya devam edecek. Öğrencilerin derslerinde başarılı bir grafik çizmeleri için belirlenen seminer takvimi çerçevesinde velilere yönelik online eğitimler verilecek.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.