BİLSEM'lerde dijital tasarım oyun ve animasyon atölyeleri kuruluyor

BİLSEM'lerde dijital tasarım oyun ve animasyon atölyeleri kuruluyor

Millî Eğitim Bakanlığı, bilim ve sanat merkezlerinde (BİLSEM) dijital tasarım, oyun ve animasyon atölyeleri kurmaya başladı. İlk etapta 40 BİLSEM'de kurulan atölyelerin yıl sonuna kadar 185 BİLSEM'in tamamına yaygınlaştırılması hedefleniyor.

Millî Eğitim Bakanlığı, eğitimde dijitalleşmenin öne çıktığı dönemde, animasyon ve çizgi film sektörünün önde gelen temsilcileri ile birlikte Ankara Kalaba Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde Dijital Görsel İçerik Geliştirme AR-GE Merkezi kurdu.

Bu çalışmaların diğer eğitim birimlerine yaygınlaştırılması için bir adım daha atılarak, BİLSEM'lerde dijital tasarım, oyun ve animasyon atölyeleri kumaya başlandı.

İlk adım olarak 40 BİLSEM'de bu atölyeler kurulurken yıl sonuna kadar 185 BİLSEM'in tamamında bu atölyelerin yaygınlaştırılması hedefleniyor.

Animasyon, çizgi film, sanal gerçeklik, artırılmış sanal gerçeklik gibi dijital görsel içerik hazırlama konularında projelerin geliştirileceği BİLSEM'ler mesleki eğitimdeki Ar-Ge merkezleri ile de ortak projeler yürütecek.

BİLSEM'lerde atölye kurulum çalışmaları devam ederken öğretmen eğitimleri de planlandığı gibi ilerliyor. Bu kapsamda 1280 öğretmene Adobe Illustrator, Adobe Photoshop, Adobe Indesign, Adobe After Effect, 2 boyutlu animasyon, 3 boyutlu modelleme ve 3 boyutlu animasyon ve dijital oyun tasarımı eğitimleri verildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler