Binden fazla öğretmen güvenlik soruşturması bitmediği için göreve başlayamadı

Binden fazla öğretmen güvenlik soruşturması bitmediği için göreve başlayamadı

​Güvenlik soruşturmalarının yaşattığı mağduriyetlere dikkat çeken Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen Başkanı Ali Yalçın, binden fazla öğretmenin soruşturma nedeniyle göreve başlayamadığını söyledi.

Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen Başkanı Ali Yalçın twitter üzerinden yaptığı açıklamada, güvenlik soruşturmaları nedeniyle bini aşkın öğretmenin göreve başlayamadığını belirtti.

Anayasa Mahkemesinin güvenlik soruşturmalarını iptal ettiğini anımsatan Yalçın "1000’den fazla öğretmen güvenlik soruşturması bitmediği için göreve başlayamadı bir türlü. 29 Kasım tarihli Resmî gazetede yayınlanan Anayasa Mahkemesi kararıyla hiçbir kurala bağlı kalınmaksızın yapılan güvenlik soruşturmaları iptal edilmiştir. Temel ilkeler belirlemeksizin yapılan ve olası kötüye kullanıma yol açabilecek hatta özel hayatın gizliliğini ortadan kaldıracak bu uygulamadan vazgeçilmesi ya da anayasa mahkemesi kararı gereği yeniden düzenlenmesi elzemdir." dedi.

Yaşanan mağduriyetlerin giderilmesi adına yetkililerin inisiyatif almaya çağıran Yalçın, yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"Güvenlik soruşturmalarının devam ettiği bu süreçte 1000’den fazla eğitim çalışanı halen görevlerine  başlamayı bekliyorlar. Öğretmen açığı ortadayken, öğrenciler sınıfta öğretmen beklerken, güvenlik soruşturmaları bitmediği için boş geçen her ders ülke adına zarardır. Güvenlik soruşturma süreçleri özellikle eğitim hizmet kolunda hızlandırılmalı, öğretmenler bir an önce görevlerine başlamalı, dersler boş geçmemeli, öğrenciler öğretmenlerine biran önce kavuşturulmalıdır. Gerekli yasal düzenleme yapılana kadar yetkililer inisiyatif kullanmalı, bu boşluğu dolduracak bu hizmeti aksatmayacaktedbirleri almalıdır."

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler