Bingöl Adaklı'da yıllardır devam eden su sorunu mahalleliyi isyan ettirdi foto

Bingöl Adaklı'da yıllardır devam eden su sorunu mahalleliyi isyan ettirdi foto

Bingöl’ün Adaklı ilçesi Afet Konutları sakinleri uzun zamandır içme suyu sorunu yaşıyor. Su probleminin yıllardır dile getirilmesine rağmen bir türlü çözülemediğini belirten mahalle sakinleri, yaşanan sorunun bir an önce çözülmesini istiyor.

Adaklı Afet Konutları sakinleri uzun zamandır içme suyu sorunu yaşadıklarını belirterek mağduriyetlerinin giderilmesini bekliyor. İçme suyunu mahalle yakınlarında bulunan bir çeşmeden karşılayan vatandaşlar, bu çeşmeden su alabilmek için kuyruğa giriyor.

Afet Konutları sakinlerinden Abdullah Geyikgen, yaşadıkları su sorunu yüzünden perişan olduklarını belirterek,  “Üç yıldır yatalak olan 87 yaşındaki babamı kucağımda tuvalete götürüyorum. Belediye başkanını şikâyet eder duruma düşmek istemiyorum ama artık dayanamıyorum. Tuvaletlerimize yeterince su dökemediğimiz için kokuyor. Hasta babamı tuvalete götürünce kokudan burnumu maske ile kapatıyorum. Fakat bu sefer 87 yaşındaki babam sanıyor ki ondan rahatsız oluyorum. Bana kızıyor, gönül koyuyor, sonuçta babamdır. Ben bu ıstırap içindeyim. Gittim 2.5 tonluk su deposu aldım, belediye başkanından rica ettim, ‘tankerle su ver bu hasta için’ ama vermedi. Haftada bir kez olsun bir tanker su verilse, benim gibi ailelerin biraz da olsa sorunu asgariye iner.” dedi.

Su sorununu sorduğumuz Adaklı Belediye Başkanı Zeki Işık ise geçtiğimiz Mayıs ayında afet konutları için ihale edilen içme suyu projesinin, Güngörsün Mahallesi’nin ‘arazide kullanıyoruz’ diyerek karşı çıkması ile mahkemelik olduğunu söyledi.

Işık, “Bu sene çok umutlu idim, ancak durum ortada, inşallah en kısa zamanda bu sorunu kökten halledeceğiz.” şeklinde konuştu.

İLKHA









HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.