​Bingöl Belediye Başkanlığına seçilen Erdal Arıkan görevine başladı

​Bingöl Belediye Başkanlığına seçilen Erdal Arıkan görevine başladı

Bingöl Belediye Başkanlığına seçilen AK Partili Erdal Arıkan, il seçim kurulunda mazbatasını aldıktan sonra görevi devraldı.

31 Mart 2019 Mahalli İdareler Seçiminde AK Parti'den aday olan Erdal Arıkan, en yüksek oyu alarak yeni seçilen belediye meclis üyeleriyle birlikte İl Seçim Kurulundan mazbatasını aldı.

Buradan Bingöl Belediyesi Veysel Belgin Gençlik Merkezi’ne geçen Arıkan, çok sayıda partili ve vatandaş tarafından karşılandı. Arıkan, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, belirli bir kesimin değil, herkesin başkanı olarak görevi devraldığını vurguladı.

Arıkan, hizmetlerinden dolayı önceki dönem belediye başkanlarına teşekkür ederek, halkın verdiği yetkiyi, Bingöl’e hizmet üretmek için kullanacağını söyledi.

Arıkan, “Bingöl’ün bu güzel insanlarıyla el ele, omuz omuza, gönül gönüle vererek geleceğin Bingöl’ünü inşa ederken bütün gönüllere girmeye çalışacağız. Bunu çok önemsiyoruz, bu dönem hizmetler noktasında açıkladığımız bütün projelerimizi tek tek hayata geçireceğiz. Ama bunun ötesinde insanlarımızla gönül bağı kuracağız. Vatandaşlarımızla çok sağlıklı bir diyalog kurarak, gönül belediyeciliği noktasında halkımızla ciddi anlamda uyum içerisinde olacağız. Halkımızı dinleyeceğiz, onlardan fikir danışacağız, halkımızın istemediği, huzursuz olduğu benimsemediği hiçbir projeyi hayata geçirmeyeceğiz.” dedi.

“Vatandaşımızı rahatsız edecek hiçbir uygulamaya izin vermeyeceğiz”

Kentin acil ihtiyaç duyduğu hizmetlere odaklanacaklarını ifade eden Arıkan, şunları söyledi: “Şunu çok açık söyleyeyim, bütün ekimizle, meclisimizle, İnşallah bir disiplin anlayışı içerisinde işimizi çok önemseyerek ilimizin acil önceliklerinden başlayarak, halkımızın talep ve beklentilerini dikkate alarak bunun planlamalarını yapacağız. Biz bu planlamayı yaparken asla kısa vadeli düşünmeyeceğiz, gelecek nesilleri de düşünerek, 50 yıl sonrasını 100 yıl sonrasını planlayarak hareket edeceğiz. İnşallah mücadelemiz bu anlamda olacak. Kesinlikle işimize odaklanacağız, hiçbir şekilde insanımızı rahatsız edecek, vatandaşımızı rahatsız edecek hiçbir uygulamaya izin vermeyeceğiz. Şeffaf bir şekilde yaptığımız bütün işlerden halkımızın haberdar olmasını sağlayacağız. Bu yeni dönemin memleketimiz ve ülkemiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Cenab-ı Allah bizleri mahcup etmesin, Allah birlik ve beraberliğimiz daim kılsın.”

Yapılan konuşmaların ardından Bingöl Belediye Başkanvekili Murat Şanlı, belediye mührünü Arıkan’a takdim etti. 

Program, Arıkan ve yeni seçilen belediye meclis üyelerinin hatıra fotoğrafı çektirmelerinin ardından sona erdi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler