Bingöl Belediyesi kaldırımlara çöp kutuları yerleştirdi

Bingöl Belediyesi kaldırımlara çöp kutuları yerleştirdi

Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan’ın talimatıyla, Temizlik İşleri Müdürlüğünce kentin ana arterleri ve yaya trafiğinin yoğun olduğu yerlere sabit çöp kovaları yerleştirildi.

Bingöl Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü’nden yapılan açıklamada, ‘Daha Temiz Bir Bingöl’ kampanyası çerçevesinde, kent merkezi ile nüfusun yoğun olduğu mahallelerdeki ana caddelere 50 adet çöp kovası kurulduğu belirtildi.

Açıklamada, “Şehir merkezinde yer alan Genç, İnönü, Kültür Caddeleri ile Recep Tayyip Erdoğan, Şehit Mustafa Gündoğdu, Karşıyaka Mahallesi gibi yaya trafiğinin yoğun olduğu yerlere 50 yeni çöp kovası monte edildi. Belli aralıklarla yerleştirilen modern çöp kutuları, şehrimizin estetik yapısına güzel bir görünüm kazandırmanın yanı sıra caddelerin temizliğine de katkısı olacaktır.” denildi.

Duyarlılık çağrısı

Temizlik çalışmalarının titizlikle yürütüldüğü belirtilen açıklamada, vatandaşlara çevre bilinci çağrısı yapıldı.

‘Temiz çevre, bilinçli toplum’ düsturuyla yürütülen çalışmalara vatandaşların da destek vermesi gerektiği vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Temizlik İşleri Müdürlüğümüz bünyesinde çalışan ekiplerimiz, il genelinde düzenli bir şekilde temizlik işlerini yürütüyor. İlimizi daha temiz, daha yaşanılabilir bir il haline getirebilmek amacıyla yürüttüğümüz temizlik çalışmalarına vatandaşlarımız da destek vermeli. Özellikle çöp dökme saatlerine riayet edilmelidir. Bu husus, ilimizin genel temizliği konusunda son derece önemlidir. Kararlılıkla sürdürdüğümüz çalışmalara verilecek destek, ‘Temiz bir Bingöl’ hedefine bir adım daha yaklaşmamızı sağlayacaktır. Çevreye karşı duyarlı olan vatandaşlarımız, çöp saatlerine uymayan veya bilinçsizce çevreye zarar veren bireyleri uyarmalıdır.  Unutulmamalıdır ki, çevreye karşı duyarlı olan her birey, yarının geleceği çocuklarımıza daha temiz bir Bingöl bırakmak için çaba sarf eden bireydir.”

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.