Bingöl Belediyesinin 142 milyon TL borcu var

Bingöl Belediyesinin 142 milyon TL borcu var

​Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, belediyenin borcuna ilişkin yaptığı açıklamada, 142 milyon lira borç olduğunu belirtti.

Eski Belediye Başkanı Yücel Barakazi’nin belediyenin borcuna ilişkin açıklamalarına cevap veren Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, açılanan borcun güncel muhasebe kayıtları esas alınarak paylaşıldığını söyledi.

Kamuoyunda oluşan yanlış bilgiye ve algıya açıklık getiren Arıkan, "Muhasebe kayıtları ve somut verilerle belediyemizin borcunu 142 milyon 219 bin 729 TL olarak açıkladık. Varsayım ve yanlış hesaplarla kamuoyuyla paylaşılanlar gerçeği yansıtmamaktadır." dedi.

Arıkan, "Görevi devraldığımızda belediyenin kayıtlara geçen borcu 142 milyon 219 bin 729 TL’dir. Yaptığımız açıklamanın ardından önceki dönem belediye Başkanımız Sayın Yücel Barakazi, beklenmedik bir şekilde talihsiz bir açıklamada bulunmuş ve açıkladığımız rakamı inkâr ederek İller Bankası’ndan alınan kredinin faizi olan 9 milyon TL’lik borcu kendi hesabınca silerek, gerçeklikle bağdaşmayan farklı bir hesap cetveli ortaya çıkarmıştır. Oysa iller Bankası kredi faizinin düşürülmesiyle ilgili herhangi bir işlem yapmamıştır. Haliyle bizimde bu borcu yok saymamız veya silmemiz söz konusu olamaz." ifadelerini kullandı.

"Bizim 4 milyon 360 bin TL borçlandığımız ileri sürülmüştür." diyen Arıkan, "Biz iki ayda hiçbir şekilde borçlanmadık veya bir borç girişimimiz olmamıştır. Görevi devraldığımızdan bugüne kadar herhangi bir borçlanmaya gidilmediği gibi 4 milyon 360 Bin TL ile ilgili belirtilen fark gerçeği yansıtmamaktadır. Açıkladığımız rakamlar güncel muhasebe kayıtları esas alınarak paylaşılmıştır. Konuyla ilgili tüm bilgi ve belgeler muhasebe kayıtlarımızda mevcuttur. Bizler borçtan dolayı herhangi bir suçlama yapmadan yalnızca kamuoyunu bilgilendirmek istedik. Buradaki niyetimiz kişisel bir sürtüşme yaratmak değil, kamuoyunu bilgilendirmektir. " şeklinde konuştu.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler