Bingöl merkezli uyuşturucu operasyonunda 12 tutuklama

Bingöl merkezli uyuşturucu operasyonunda 12 tutuklama

Bingöl merkezli 3 ilde gerçekleşen uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınan 16 kişiden 12'si tutuklandı.

Bingöl, Kütahya ve Diyarbakır’da uyuşturucu sattıkları iddiasıyla gözaltına alınan 16 kişiden 12'si çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı.

Konu ile ilgili Bingöl Valiliğinden yapılan açıklamada, polis tarafından sokak satıcılarına yönelik yaklaşık 3,5 ay süren planlı çalışmalar neticesinde; 18 kişinin uyuşturucu madde ticareti yaptığı tespitle takibe alındığı, ayrıca 14 farklı olayda ara yakalamalar yapıldığı belirtildi.

Açıklamada, 14 olayda toplam; 5 kilo 528 gram toz esrar maddesi, 48 gram ot esrar maddesi, 10 adet ecstacy hap ele geçirilmiş olup toplam 22 kişiye uyuşturucu madde suçlarından işlem yapıldığı ve bir kişinin tutuklandığı bildirildi.

16 kişinin adresine baskın yapıldığının belirtildiği açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Yapılan tüm bu takip ve delillendirme çalışmaları sonucunda toplam 16 şahsın yakalanması amacıyla 13.03.2017 günü eş zamanlı olarak operasyon başlatılmıştır. Operasyon kapsamında bu 16 şahıstan; 14’ü Bingöl İl sınırları dahilinde, 1’i Kütahya İlinde, 1’i Diyarbakır ilinde olmak üzere toplam 16 şahsın adreslerine eş zamanlı olarak operasyon yapılmış, 16 şahıs yakalanmış ve bu şahısların yapılan ikamet aramalarında 18 adet paket halinde 45 gram esrar maddesi ele geçirildi."

Açıklamada ayrıca, Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edilen 16 kişiden 12'sinin tutuklandığına yer verildi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.