Bingöl Müftülüğünden Solhan'da Kutlu Doğum’ etkinliği

Bingöl Müftülüğünden Solhan'da Kutlu Doğum’ etkinliği

Bingöl İl Müftülüğü, Solhan ilçesinde Belediyesi bahçesinde‘Kutlu Doğum’ programı gerçekleştirdi.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan Programa, Solhan İlçe Kaymakamı Şeref Aydın, kamu kurum ve kuruluşlarının amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Programda, Solhan İlçe Müftüsü Sırrı Fuat Ateş bir selamlama konuşması yaptı. Ardından ilahi sanatçılarının seslendirdiği ezgilerle etkinlik devam etti.

Daha sonra İl Müftüsü Mecit Canyaptığı konuşmada, modern dünyanın hayata bakışının hikmet ve merhamete değil güç ve menfaate bağlı olduğunu, Müslümanların hikmet ve merhamet temelleri üzerinde yükselen İslam medeniyetini çağın şartlarını da dikkate alarak yaşatmaları gerektiğine vurgu yaptı.

Birlikte yaşama ahlakını başlıklar halinde sıralayan Müftü Can, dünyadaki medeniyetler, dinler ve kültürler arasındaki çatışmaların, yabancı düşmanlığının, ırkçılık, ayrımcılık, ötekileştirme ve asimilasyon gibi problemlerin birlikte yaşama ahlak ve hukukunu ciddi olarak etkilediğini ifade ederek, Müslümanların kendi medeniyet referansları olan Kur’an-ı Kerim ve Sünnetten ilham alarak yeni değerler üretmesi gerektiğinin altını çizdi.

İhlâs ve samimiyetle yapılan hizmetlerin bizleri sahabeler kadar kutlu insanlar haline getirebileceğini hatırlatan Müftü Can, “Âlemlere rahmet olarak gönderilen sevgili Peygamberimizin doğumunun yıldönümünü kutluyor, bu anlamlı haftanın Peygamberimizi daha iyi tanımamızı, birlik ve beraberliğimizi daha da arttırmasını Yüce Allah'tan niyaz ediyorum.”dedi.

Öte yandan, Programda, İstanbul Sultanahmet Camii Baş İmam Hatibi Hasan Kara ve Süleymaniye Camii Baş Müezzin Kayyımı Mehmet Duman beraber katılımcılara Kuran ziyafetinde bulundu.

Son olarak, İlçe Kaymakamlığını ziyaret eden müftü Can ve beraberindeki misafirlerden İstanbul Sultanahmet Camii Baş İmam Hatibi Hasan Kara ve Süleymaniye Camii Baş Müezzin Kayyımı Mehmet Duman’a, Solhan Kaymakamı Şeref Aydın ile İlçe Müftüsü Sırrı Fuat Ateş tarafından çeşitli hediyeler takdim edildi.İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler