Bingöl Üniversitesi 3. Kitap Günleri Fuarı başladı

Bingöl Üniversitesi 3. Kitap Günleri Fuarı başladı

Bingöl Üniversitesinde bu yıl üçüncüsü düzenlenen Bingöl Kitap Günleri Fuarı, Recep Tayyip Erdoğan Kongre Merkezi'nde başladı.

Bingöl Üniversitesinde bu yıl üçüncüsü düzenlenen Bingöl Kitap Günleri Fuarı, Recep Tayyip Erdoğan Kongre Merkezi'nde başladı. 30 Nisan'a kadar devam edecek olan fuara 100 den fazla yayınevi katılıyor.

Fuarı gezen Bingöl Valisi Kadir Ekinci, kitap fuarı hakkında gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Ekinci, "Bingöl'ümüzün eğitim ve kültür hayatına katkıda sunduğu için üniversitemize teşekkür ediyoruz. Bu yıl üçüncüsünü düzenlediğimiz kitap fuarıyla birlikte sadece gençlerimizin değil, aynı zamanda Bingöllümüzün toplumsal alanda çok değişik alanlarda hitap eden kitaplar mevcut. Bu kaynaklar, Bingöllümüzün kültür hayatına yeni bir pencere açacak, burada faydalanan kardeşlerimiz de birlikte hayalini kurduğumuz daha önce yaşamımızda ayırmadığımız medeniyetimize ayrı bir pencere açacaktır. Emeği geçen bütün arkadaşlara teşekkür ediyorum." dedi.   

Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak da şunları kaydetti:

"Biz bunu sadece öğrencilerimiz ile ilgili değil, Bingöl'ümüz için de önemsiyoruz. Her şeyin kitaptan geçtiğini düşünüyoruz. Burada yüzün üzerinden farklı yayın evinin kitapları var. Üçüncüsü olduğu için bir farkındalık oluştuğunu düşünüyoruz. Valimizin ve savcımızın teşvikleriyle bu farkındalığımın arttığında düşünüyoruz.  Sadece öğrencilerimize yönelik değil,  Milli eğitim öğrencileri ve ilgi duyan her kesin buraya gelmesini arzuluyoruz. Kendileri de istifade edeceklerini düşünüyoruz. Katkısı olan herkese teşekkür ediyoruz." 

Açılış törenine; Bingöl Valisi Kadir Ekinci, Belediye Başkanı Erdal Arıkan, Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Çoban ve kurum müdürleri katıldı.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler