Bingöl Valisi Ekinci: Silikozis hastalarımıza her türlü desteği sunuyoruz

Bingöl Valisi Ekinci: Silikozis hastalarımıza her türlü desteği sunuyoruz

Silikozis hastalarıyla bir araya gelen Bingöl Valisi Ekinci, Silikozis hastalarının yüzde 80'ninin Bingöl'de ikamet elettiğini belirterek, devlet olarak her türlü desteği vereceklerini söyledi.

Bingöl’ün Karlıova ilçesinde Silikozis hastalarıyla bir araya gelen Vali Kadir Ekinci, hastaları ziyaret etmenin İslam'ın bir gereği olduğunu söyledi.

Programın açış ve selamlama konuşmasını yapan Sivil Toplum Gönüllüsü Semiramis Karaaslan, Bingöl’ün Karlıova ilçesinde bugüne kadar silikozis hastaları adına yapılan çalışmaları paylaştı.

Karaaslan, “Bugün bizler için son derece gurur verici bir gün. Silikozis hastaları adına düzenlenen programda Sayın Valimiz ve diğer amirlerimizle birlikteyiz. Dünden bugüne silikozis hastaları için birçok konuda önemli mesafeler aldık. Bu konuda yardımlarını esirgemeyen tüm büyüklerimize saygılar sunuyorum. Silikozis hastaları ve yakınları için sunduğumuz talepleri en hızlı şekilde karşılayan başta Sayın Valimiz ve Kaymakamımız olmak üzere tüm yetkililerimize teşekkür ediyorum.” dedi.

Daha sonra silikozis hastaları ve yakınları söz alarak kendileri adına düzenlenen programdan duydukları memnuniyeti ve sorunlarını, taleplerini dile getirdiler.  

Son olarak silozis hastaları ve yakınlarına hitaben konuşan Bingöl Valisi Kadir Ekinci, “Yaklaşık 5 ay önce Bingöl Valisi olarak atandım. Bu kısa süre içinde ilimizi ve ilçelerimizi tanımaya, insanımızla yakınlaşmaya çalıştım. Hamdolsun farklı diyaloglar ve tecrübelerle yolumuza devam ediyoruz. Ancak Karlıova ilçemizdeki Silikozis Hastalığı etrafında yaşananları öğrenince bu konuyu özellikle not aldım. Bu hastalık münasebetiyle vefat eden kardeşlerimizin kederli aileleri ile bir araya gelmek ve dertleri ile hem hal olmak, varsa talepleri ve sorunları yardımcı olmak istedim. Diğer yandan kot taşlama ya da kot kumlama nedeniyle Silikozis Hastalığına yakalanan ve ilçemizde ikamet eden kardeşlerimizle de bir araya gelmek, onları dinlemek ve yaralarına merhem olmak istedim.” dedi.

“Hasta ziyareti Hazreti Peygamber’in sünnetidir”

Vali Ekinci şunları söyledi: “Çünkü bizler, Peygamber Efendimizden aldığımız terbiye gereği, ‘Müslümanın Müslüman üzerindeki haklarından birinin de hastalandığı zaman onu ziyaret etmek’ olduğuna inanıyoruz. Sizlerle buluşmayı ve gönül sofrasında muhabbeti nasip ettiği için rabbü-l alemine hamdolsun. Allah yardımcınız olsun, hakikaten amansız bir hastalık. Rabbu-l Alemin hiçbir hastalığı şifasız vermemiştir. Ümit ediyorum ki sizler de en kısa zamanda şifa bulur, sağlığınıza kavuşursunuz.”

“Yüzde 80’i Bingöl’de yaşayan Silikozis hastalarına devlet her türlü desteği sunuyor”

“Şükürler olsun ki, bugün her konuda vatandaşının ayağına koşan bir devletimiz var artık.” diyen Vali Ekinci, şunları söyledi: “İnsanı merkeze alan, insana hizmeti ibadet sayan, insanın huzur ve mutluluğunu her şeyden üstün bilen bir devlet aklı ile toplum idare ediliyor. Aynı şekilde kamu kurumları ile işbirliği içinde ve tamamen ahlaki endişeler ve toplumsal sorumluluk ile hareket eden güzide Sivil Toplum kuruluşlarımız var. İnşallah kamu kurumlarımızın imkanları ve sivil toplum gönüllülerinin katkıları ile daha mutlu ve müreffeh yarınlar göreceğiz. Sosyal devlet anlayışı ile yüzde 80’i Bingöl’de yaşayan silikozis hastalarımıza dünden bugüne devam eden farklı hizmetlerimiz var. Hastalarımıza silikozis aylığı, engelli aylığı, elektrik ve ilaç desteği, ağır hastalara kira yardımı, oksijen tüpü, jeneratör ve solunum cihazı, tüm hastalarımıza yakacak yardımı ve çocuklarına şartlı eğitim ve sağlık yardımları yapılıyor. Bunun dışında beklenmeyen durumların tamamında silikozis hastalarımıza pozitif ayrımcılık yapılarak diğer konularda da yardımcı olunmaya çalışılmıştır. İnsanımıza hizmet etmeyi rabbimize şükürler olsun.”

“Allah birlik ve beraberliğimizi, dostluk ve kardeşliğimizi daim etsin”

Vali Ekinci, “Bunun yanında Türkiye çapında ve özellikle de Bingöl’de Silikozis hastalarına yönelik çalışmaları ile kot taşlamanın yasaklanmasına, silikozis hastalarının hastanelerde ücretsiz tedavi görmesine, malulen emeklilik hakkının tanınmasına, hastalarımızın ikamet ettiği köylerde oksijen makinalarının daha sağlıklı kullanılması için trafo fazlarının yükseltilmesine öncülük eden, vesile olan sivil toplum gönüllüsü Semiramis Karaaslan Hanımefendiye teşekkür ediyorum. Yurt içindeki ve yurt dışındaki silikozis hastaları için ortaya koyduğu çabadan ve kamuoyunda konuyla ilgili yarattığı farkındalıktan dolayı kendisini tebrik ediyorum. Bizim insanımız güçlü maneviyatı, altın kalbi ve tertemiz kişiliği ile hizmetin en iyisini hak ediyor. İnşallah devletimiz güçlendikçe ve imkanlarımız arttıkça bu hizmetlerin standardı daha artacak, insanımız daha modern ve kaliteli hizmetler almaya devam edecektir. Bizler bütün imkanlarımızla bu ailelerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. İnşallah bundan sonra sizlerle daha sık bir arada olacak ve sorunları birinci ağızdan dinleyerek çözüm üretmeye çalışacağız. Vatandaşımızın yanında olmak ve sorunlarına çözüm geliştirmek boynumuzun borcudur. Ben öncelikle sizlerle tanıştığıma çok memnun oldum. Karlıova’da olmaktan, Belediye Başkanımızın misafiri olmaktan şeref duyuyoruz. Bu tür vesileler ile bir araya geliyoruz inşallah bundan sonra da bir araya gelmeye devam edeceğiz. Allah birlik ve beraberliğimizi, dostluk ve kardeşliğimizi daim etsin. Çoluk çocuğunun rızkını temin için çalışırken, alın teri ile helal lokma peşinde koşarken bu amansız hastalığa yakalanarak vefat eden kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. İlimizin ve ülkemizin dört bir yanındaki hastalarımıza da Rabbu-l Alemin’den şifalar diliyorum.”

Karlıova Öğretmenevinde düzenlenen programa; Vali Kadir Ekinci’nin yanı sıra silikozis hastaları adına yaptığı çalışmalarla tanınan Sivil Toplum Gönüllüsü Semiramis Karaaslan, Karlıova Kaymakam V. Bünyamin Karaloğlu, Karlıova Belediye Başkanı Veysi Bingöl, İl Emniyet Müdürü Metin Akay, İl Jandarma Komutanı Albay Mevlüt Dirim, İl Sağlık Müdürü M. Emin Gündoğdu, ilçe protokolü ile silikozis hastaları ve yakınları katıldı.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler