Bingöl’de kar nedeniyle mahsur kalan hastalar kurtarılıyor

Bingöl’de kar nedeniyle mahsur kalan hastalar kurtarılıyor

Bingöl'de etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle mahsur kalan hastalar acil 112 ve UMKE ekipleri tarafından kurtarılarak hastaneye ulaştırılıyor.

Bingöl'ün İlçe ve köylerinde etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle mahsur kalan hastalar, 112 acil ve UMKE ekipleri tarafından helikopter ambulans ile kurtarılarak hastaneye ulaştırılıyor.

Bingöl'de bir haftayı aşkın süredir  etkili olan kar yağışı ve tipi, günlük hayatı durma noktasına getirdi. Yüksek kesimlerde kar kalınlığı bir metreyi aşarken, hava sıcaklıkları geceleri eksi 20 dereceyi gördü.

Kar nedeniyle kapalı olan köy yollarının ulaşıma açılması için çalışmalar devam ederken, kırsal kesimlerdeki hastaların imdadına İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde çalışan Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) yetişiyor.

Bingöl Sancak Beldesine bağlı Güngören köyünde fenalaşan gebe Songül Karaçoban (20) yoğun kar nedeniyle ulaşım sağlanamayınca köyde mahsur kaldı. Karaçoban’ın ailesi durumu 112 Acil ve UMKE ekiplerine bildirdi.

Haber alır almaz harekete geçen 112 Acil Sağlık ile UMKE ekipleri, paletli ambulansla zorlu bir yolculuğun ardından köye ulaştı. UMKE ve sağlık ekipleri tarafından alınan Karaçoban, 5 saat süren zorlu bir yolculuğun ardından Bingöl Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesine kalındırılarak, tedavi altına alındı.

İLKHA













 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.