Bingöl’de karne dağıtım töreni

Bingöl’de karne dağıtım töreni

Bingöl’de okul öncesi eğitim kurumları ile ilk ve orta dereceli okullarda okuyan öğrenciler karnelerini aldı.

Bingöl’de Vali Ali Mantı’nın katılımıyla karne dağıtım töreni düzenlendi.

Bingöl İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Ankara Büyükşehir Belediyesi İlkokulunda düzenlenen karne dağıtım törenine Vali Mantı’nın yanı sıra Vali Yardımcısı Cevat Gün, İl Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin, öğretmenler ve öğrenci aileleri katıldı.

Törende öğrencilere hitaben konuşan Bingöl Valisi Ali Mantı, Ankara Büyükşehir Belediyesi İlkokulunda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, çocukları için anlamı olan bir günde birinci sınıflara karne vermenin sevincini yaşadıklarını söyledi.

“374 eğitim kurumumuzda 60 bin öğrencimizle Bingöl emsalleri arasında çok iyi bir yerde”

Mantı, bireyin toplum içindeki davranışlarını belirleyen en önemli basamağın ilkokul sıraları olduğunu belirterek, “Bu anlamda çocuklarımızın yaşamında ömürleri boyunca en önemli temel taşı ilkokul sıralarıdır. Burada aldıkları düşünce ve yaşam tarzını ömür boyu hayatlarına uygulayacaklar. Bugün 374 eğitim kurumumuzda 60 bin öğrencimizle Bingöl, emsalleri arasında çok iyi bir yerde. Özellikle eğitim kurumlarımızın fiziki yapıları çok güzel. İlimizde eğitim öğretim son derece güzel bir şekilde ilerliyor.” dedi.

Mantı, eğitim öğretime katkıda bulunanlara teşekkür ederek, birinci sınıf öğrencilerine karnelerini verdi.

Daha sonra, İl Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin’i makamında ziyaret eden Vali Mantı, bugün tamamlanan 2017-2018 Birinci Eğitim Öğretim Dönemi ile ilgili bilgi aldı.

İLKHA









Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.