​Bingöl'de öğrenciler hayvan barınağını gezdi

​Bingöl'de öğrenciler hayvan barınağını gezdi

​Bingöl Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevi’ni ziyaret eden öğrenciler,hayvanları besleyerek keyifli vakit geçirdi.

Bingöl Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevi, 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü etkinlikleri kapsamında öğrencileri ağırladı.

Çeşitli eğitim kurumlarında öğrenim gören yüzlerce öğrenci, görevli personel kontrolünde barınağı gezdi.

Hayvanların hayatımızdaki yeri ve onların sahip olduğu haklar noktasında barınak yetkililerinden bilgi alan öğrenciler, barınaktaki hayvanları besleme imkânı da buldu.

Konuya ilişkin Bingöl Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü’nden yapılan açıklamada, etkinlik kapsamında yüzlerce öğrenciye hayvan sevgisi aşılandığı belirtildi.

Öğrencilerin hem barınak hakkında bilgi sahibi olduğu hem de hayvanlara dokunarak, besleme imkânı bulduğu vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Barınakta zaman geçiren öğrenciler, dilsiz dostlarıyla buluşarak onlar hakkında etraflıca bilgi sahibi oldu. Uzman personelimizden barınak ve hayvan hakları hakkında bilgi alan öğrencilerimiz, bundan sonraki yaşantılarında dilsiz dostlarımızın da beslenme, sağlık, hijyen, sevgi, şefkat gibi haklara sahip olduğunun bilincinden olacaklardır. Uzman personel ve fiziksel donanımıyla sokak hayvanlarının evi olan bakımevimizin kapıları, öğrencilerimiz başta olmak üzere herkese ardına kadar açıktır. Vatandaşlarımız hayvanlarla vakit geçirebilir, onları beslemek için yanlarında uygun yiyeceklerden getirebilirler. Hayvanlarla zaman geçirmek isteyen veya onları sahiplenmek isteyen vatandaşlarımız haftanın 7 günü, saat 10.30 ile 16. 00 arasında bakımevimizi ziyaret edebilirler.”

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.