Bingöl’de Pilot Üniversiteler Çalıştayı ve Bingöl Bal yarışması

Bingöl’de Pilot Üniversiteler Çalıştayı ve Bingöl Bal yarışması

​Bingöl’de “Pilot Üniversiteler Çalıştayı ve Bingöl Bal” yarışması ödül töreni yapılacak.

Bingöl Üniversitesinde, İl Protokolü ile Kalkınma ve İhtisaslaşma Programı kapsamında pilot olarak seçilen 5 Üniversite Rektörünün de katılımıyla 24 Aralık 2018 Pazartesi günü “Pilot Üniversiteler Çalıştayı” ve Bingöl Bal” yarışması ödül töreni düzenlenecek.

Bingöl Balında farkındalığı arttırmak amacıyla, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı tarafından finanse edilen ve Yüksek Öğretim Kurumu tarafından organize edilen “Üniversitelerin Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması” Projesi kapsamında “Tarım ve Havza Bazlı Kalkınma“ alanında pilot üniversite seçilen Bingöl Üniversitesi ve Bingöl İli Arı Yetiştiricileri Birliği ile birlikte organize edilen ‘Bingöl Bal’ yarışması ödül töreni yapılacak.

Bingöl İl Protokolünün de katılması beklenen Bingöl Bal Yarışması Ödül Törenine Bingöl Üniversitesi ile birlikte Pilot Üniversite seçilen Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya ve Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş da katılacak.

Toplam 76 arıcının başvurduğu bal yarışmasında, bal numuneleri tamamen gizlilik, etik ve objektif kriterler çerçevesinde, standartlara uygun analizler ve duyusal testlere göre değerlendirilmekte. Programda bal yarışmasına katılan üreticilerden alınan bal örnekleri ile Pilot Üniversite kapsamında bugüne kadar yapılan flora çalışmaları neticesinde özellikle endemik olup arılar tarafından sıkça ziyaret edilen bitkilerden oluşan fotoğraf sergisi ve Çotla Bal Havzası balı da sergilenecek. Programda ayrıca, Bingöl Üniversitesi tarafından düzenlenen Ana Arı Yetiştiriciliği Kursunu başarıyla tamamlayan üreticilere sertifikalarının takdimi yapılacak.

Program kapsamında Bingöl Üniversitesini ziyaret edecek pilot üniversite rektörleri ödül törenine ilave olarak, Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Programı kapsamında planlanan projelerin hayata geçirilmesi sırasında yaşanan sorunlar, çözümler, yöntemler ve bölge odağının belirlenmesi ile paydaş ilişkilerinin kurulmasında yaşanan zorluklar, çözümler, üniversitelerin geldiği aşama ve süreçlerin ele alınmasına yönelik deneyimlerini paylaşmak üzere düzenleyecekleri çalıştayda buluşacaklar.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.