Bingöl'de toplu taşıma araçlarında sivil denetim başladı

Bingöl'de toplu taşıma araçlarında sivil denetim başladı

Emniyet Genel Müdürlüğünün trafikte sivil denetim genelgesi ardından ilk uygulamalar başladı. Yeni uygulama kapsamında Bingöl’de ilk denetimler yapıldı.

İhmal soncu meydana gelen trafik kazalarına karşı toplu taşıma araçlarında yeni dönem yapılan ilk uygulamalarla birlikte başladı. Buna göre, araçlara binecek olan sivil polisler yolcu gibi davranıp araç sürücünün hareketlerini takip edecek.

Trafik kazalarını azaltmaya yönelik tedbir amaçlı yayımlanan genelgenin ardından, ilk uygulamalar başladı. İl Emniyet Müdürlüklerinde çalışan sivil trafik polisleri; şehir içi belediye otobüsleri, özel halk otobüsleri, ticari minibüs, otobüs ve taksiler ile şehirlerarası yolcu otobüslerinde de görev yapacak.

Şehir içi ve şehirlerarası toplu taşıma araçlarının devamlı denetlenmesi sürücüler üzerinde yoğun bir şekilde hissettirilmesinin kural ihlallerini azaltacağı hedefleniyor.

Bingöl merkezde ilk olarak yapılan uygulama, şehir içi toplu taşıma araçlarında gerçekleşti. Şehir merkezinde yolcuları alan toplu taşıma araçlarına habersiz binen sivil polis ekipleri, güzergah boyunca sürücünün; indirme-bindirme, trafik ışıkları, yatay ve düşey işaretlere uyma, şerit kullanma ve değiştirme, fazla yolcu, telefonla konuşma, kavşaklarda geçiş ile dönüş kurallarına uyup uymadığını, kural ihlallerini tek tek izleyerek, denetlemeler yaptı.

Merkez DSİ durağında İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Trafik denetleme ekipleri, tarafından durdurulan, toplu taşıma otobüslerinde, seyahat eden sivil giyimli polise sürücünün seyahat boyunca kural hatası yapıp yapmadığı sorularak, ilk sivil polis denetimi yapıldı. Kural hatası yapmayan sürücülere hediye verildi.

Araçlarda 'sivil denetim' uygulamasını yerinde ve doğru bulduğunu söyleyen sürücü Ahmet Güçin, "Araç içinde ‘sivil denetim’ uygulaması ilk kez yapılıyor. Hem bizim ve hem de seyahat eden yolcuların can güvenliği açsından doğru buluyorum.” dedi.

Bingöl’de ilk olarak toplu taşıma araçlarında başlayan 'sivil denetim' bundan böyle sürekli yapılacağı ifade edildi.

İLKHA













Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.