Bingöl'de yetim çocuklar Cennetin Çocukları Şenliğinde bir araya geldi

Bingöl'de yetim çocuklar Cennetin Çocukları Şenliğinde bir araya geldi

Bingöl'de düzenlenen "Cennetin Çocukları Şenliğinde", 650 yetim çocuk bir araya geldi.

Bingöl'de İHH tarafından 650 yetim çocuğu "Cennetin Çocukları Şenliğinde" bir araya getirildi.

Bingöl İHH tarafından Bingöl Üniversitesi yerleşkesinde düzenlenen etkinliğe katılan çocuklar, yapılan etkinliklerde gönüllerince eğlendi.

Bingöl Üniversitesi yerleşkesinde Bingöl İHH Derneği ve İHH Vakfı Sultanbeyliği Temsilciliği tarafından düzenlenen ve 650 yetim çocuğun katıldığı şenlikte, çocuklar gönüllerince eğlenerek, kendileri için kurulan oyun platformlarında çeşitli etkinliklere katıldı. Yüz boyama ile çeşitli oyunlar oynayan çocuklar, Hacivat ve Karagöz oyununu ise beğeniyle izledikleri görüldü.

Yapılan program hakkında konuşan İHH Bingöl Temsilcisi Muhittin Gili, Yetim Dayanışma Günleri programı kapsamında 650 yetimi "Cennetin Çocukları Şenliğinde" bir araya getirdiklerini ifade etti.

2007 yılından beri yetim aile sponsorluğu sistemini başlattıklarını ifade eden Gili, "İHH olarak dünya genelinde 57 ülkede 100 binin üzerinde yetime baktıklarını söyledi.

Gilli, "Türkiye’nin he ilinde bulunan yetimlerimizde bakıyoruz. İHH Vakfı Sultanbeyliği Temsilciliği tarafından 4’ncü geleneksel Cennetin Çocukları Şenliğini yapıyoruz. Kardeşlerimiz bu program için bugün buraya geldiler. Bingöl İHH olarak 650 yetimizle beraberiz. Bu yetimlerimizi bir firma sponsorluğunda giydireceğiz. Temizlik seti ve kırtasiye yardımında bulunacağız, oyuncaklar dağıtacağız. Oyun gruplarında oyunlar oynayacaklar, yarışmalar yapılacak ve bu çocukları gönüllerince eğlendireceğiz İnşallah. Yerelde bizlere yardımcı olan Bingöl Valiliği, Bingöl Belediyesi ve özelikle bu alanı bize açan Bingöl Üniversitesine teşekkür ediyoruz." dedi.

"Yüzümüz güldü"

Yetim çocuklardan Elif İnak, "Bugün burada eğlendik, çeşitli oyunlar oynadık. Hacivat ve Karagöz oyununu izledik. Bayağı eğlendik. İHH bugün bizim yüzümüzü güldürdü, bizleri çok mutlu etti. Onlara teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Yetim çocuklardan Umut Bayutmuş da "Burada eğlendik. Hacivat ve Karagöz oyununun gösterisini izledik. Yani iyi eğlendik." diye konuştu.  

"Yarım Hurma" kitabımızdan elde edilen gelirin tamamı yetimlere bağışlıyoruz"

Etkinlikte satışını yapıp, gelirini yetim çocuklara bağışlayan "Yarım Hurma" kitabının yazarı Muhammed Veysi Tunç da "Kitabımızın adı olan 'Yarım Hurma Hazreti Peygamber'in (sallallahu Aleyhi ve Sellem) Hadis-i Şerifinden adını almakta. 'Yarım hurmayla da olsa ateşin azabından korunun.' kitabımız 33 edebi dini makaleden oluşmakta. Kitabımızın yazılış amacından biri de şu; Türkiye ve dünya üzerindeki mazlum, mağdur ve yetim kardeşlerimizin yararına çıkardığımız bir kitap. Buradan elde ettiğimiz gelirin tamamını yetim kardeşlerimize bağışlıyoruz."

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.