Bingöl’ün Solhan ilçesinde elektrik kesintileri esnafı bıktırdı

Bingöl’ün Solhan ilçesinde elektrik kesintileri esnafı bıktırdı

Bingöl’ün Solhan İlçesinde son günlerde sık sık meydana gelen elektrik kesintileri esnafı çileden çıkardı. Esnaflar, elektrik kesintilerine çözüm bulunmasını istedi.

Son günlerde yaşanan elektrik kesintilerinin kendilerini mağdur ettiğini dile getiren Solhan ilçe esnafı, meydana gelen elektrik kesintilerine tepki göstererek yetkililerden elektrik sorununa çözüm bulmasını istediler.

Solhan ilçe esnafı, elektrik kesintilerinden dolayı iş yapamaz hale geldiklerini belirterek,  sürekli yaşanan elektrik kesintilerinin psikolojik olarak kendilerini olumsuz etkilediğini de sözlerine eklediler.

“İlçedeki elektrik kesintileri esnafı mağdur ediyor”

31 yıldır Solhan’da ticaretle uğraştığını dile getiren Namık Kemal Bilici,  ilçe esnafı olarak yaşanan elektrik kesintilerinden dolayı çok mağduriyet yaşadıklarını söyledi.

Son günlerde sık sık elektriklerin kesilmesinden dolayı cihazlarının zarar gördüğünü ve dolaplarında bulunan bir malzemelerinin bozularak kendilerini zarara uğrattığını belirten Bilici, “Çok mağdur olduk. Yetkililer bir şekilde bu işe bir el atmalılar. Elektrikler gelince bazen çok düşük geliyor, bazen de çok yüksek geliyor. Bu konuda kime başvuracağız, nasıl yapacağız. Lütfen yetkililer bu konuda bizlere yardımcı olsunlar. Bu sıkıntı iki günlük bir sıkıntıda değil, uzun süredir devam eden bir sıkıntıdır. Elektrik tesisatlarından mıdır onu da bilmiyoruz. Diyeceğim şu ki, vatandaşın bu sıkıntısını bir an önce gidersinler.” dedi.

“Elektrikten dolayı vatandaş mağduriyet yaşıyor”

Elektrik kesintileri nedeniyle yaptığı müracaatlara rağmen bir türlü bu konu da sonuç alamadığını söyleyen Ahmet Hasan Öten, yıllardır Solhan’da esnaflık yaptığını belirterek, elektrik kesintilerinden dolayı çok mağduriyet yaşadıklarını söyledi.

Öten, şunları söyledi:  “Her defasında, bazen de gün boyu 186 elektrik arızayı aramamıza rağmen, ‘arıza gideriliyor’ deniyor ancak bir sonuç alamıyoruz.  Fatura ödeme zamanı geldiğinde tıkır tıkır paralarını alıyorlar. Ödeme olmadığında veya günü geçtiğinde ceza kesip, açma- kapama bedeli almasını da biliyorlar. Ama elektrik gittiğinde neden gitti, ne oldu diye kimse bilgi vermiyor. Gün boyunca mağdur oluyoruz. Çalışma yapılması söz konusu ise veya arıza kaynaklı kesintiler söz konusu olacaksa erkenden bilgilendirme yapılması gerekmez mi? Kaçıncı yüzyılda yaşıyoruz. En azından bilgimiz olsa ona göre önlem alır, mağduriyet yaşamamaya gayret ederiz. Elektrik yoksa bu memlekette, su da yok demek. Bütün işlerimiz şu anda elektriğe bağlıdır. Bunun sonucu nereye gidecek, bütün esnaflarımız ne yapacak bilemiyoruz. Kiminin dolabı bozuldu, kiminin dolabındaki ürünler bozuldu. Bizimde kendimize göre bir sanatımız var. Elektrik olmazsa esnaf olarak ne yapacağız. Bugüne kadar gerekli kurumlara, gerekli yerlere ne kadar mesaj vermiş olursak olalım bir türlü sonuç alamadık, mağduriyetlerimizi gideremedik. Yeter artık bir çözüm bulun. Esnaf mağdur, vatandaş mağdur, Solhan mağdur duyun artık sesimizi.” diye konuştu.

“İlçemizdeki elektrik kesintileri yıllardır devam ediyor”

Elektrik kesintilerinden dolayı Mağduriyet yaşadıklarını dile getiren bir başka esnaf olan terzi İrfan Karabeyeser,  ilçede 24 yıllık esnaf olduğunu belirterek, İlçede elektriğin sıklıkla kesilmesinden ötürü tüm esnaf ve müşterilerinin sürekli mağdur olduğunu söyledi.

Karabeyeser,  “Terzi olmamdan dolayı işlerimi makinelerle yapmaktayım. Elektriğin düşük veya yüksek gelmesi bilgisayarlı makinelerimizin bozulmasına sebep oluyor. Makinelerin arızalanması durumunda ilçemiz veya çevre illerde tamiri yapılamadığından dolayı İstanbul’a göndermek zorunda kalıyorum. Bu da büyük bir zaman kaybı ve maliyete sebep olduğu için mağduriyetimiz katlanarak artıyor. Almış olduğum siparişleri zamanında teslim edemeyince müşterilerim karşısında yalancı durumuna düşüyoruz. Sonuç olarak, biz esnaflar ekmeğimizin peşindeyiz. Buradan bir vatandaş olarak, esnaf olarak yetkililere sesleniyorum; eğer bizler mağdur olacaksak, sizlerin bu mağduriyet için bir çözüm üretmeniz gerekmektedir. Lütfen herkes işini yapsın ve sesimizi duyun artık.” şeklinde konuştu.

İLKHA








 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.