Bingöl'ün Solhan İlçesinde servis şoförlerine eğitim semineri

Bingöl'ün Solhan İlçesinde servis şoförlerine eğitim semineri

Bingöl'ün Solhan İlçesinde taşımalı eğitim yapan okul servisi şoförlerine yönelik “Okul Servis Şoförleri Eğitimi” konulu iki günlük seminer düzenlendi.

Solhan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilçede taşımalı eğitim yapan okul servisi şoförlerine yönelik “Okul Servis Şoförleri Eğitimi” konulu seminer düzenlendi.

İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Gazi Hâkim Behçet Tufan Turan Konferans Salonu’nda düzenlenen eğitim semineri iki gün sürdü.

Seminerin ilk gününde İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Kamuran Uğur, mevzuattan kaynaklanan sorumluluklar, trafikte hak ihlalleri sonucu birey, toplum ve çevreye verilen zararlar, araç içi davranışlar, stres yönetimi, güvenli sürüşü etkileyen psikolojik faktörler, iletişim ve meslek etiği konularında katılımcıları bilgilendirdi.

Aynı gün Acil 112 Sağlık personellerinden Fatih Şahan’da, katılımcılara ‘Temel İlk Yardım Eğitimi’ verdi.

Seminerin ikinci gününde ise İlçe Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Personellerinden Polis Memuru Ümit Altun, Güvenli sürüş ve temel trafik kuralları, servis araçları ve çocuğun güvenliği, hızın görüş güvenliğine olan etkisi, servis sürücülüğü ve trafik ihlalleri, çocuk ve asayiş konuları hakkında şoförleri bilgilendirirken polis memuru Adnan Curcur ise, çocuk ve trafik konuları üzerinde durarak seminer sonlandırıldı.

Seminere okulların servis şoförleri ile taşımalı eğitim yapan okulların servis şoförleri yoğun katılım gösterdi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler