Bingöl'ün tanınmış alimlerinden Molla Ali Arslan vefat etti

Bingöl'ün tanınmış alimlerinden Molla Ali Arslan vefat etti

​Bingöl’ün tanınmış alim ve kanaat önderlerinden Molla Ali Arslan, tedavi gördüğü hastanede vefat etti.

Bir süredir rahatsızlığından dolayı tedavi gören Bingöl’ün tanınmış âlimlerinden emekli Vaiz Molla Ali Arslan, tedavi gördüğü Bingöl Devlet Hastanesinde 78 yaşında hayatını kaybetti.

Molla Ali Arslan, yüzlerce seveni, dava arkadaşları ve talebeleri tarafından Bingöl şehir mezarlığına defnedildi. Arslan'ın taziyesi merkez İnali Mahallesi'nde bulunan Camii Taziye Evinde kuruldu.

Bölgede saygı ve hürmet gösterilen âlim ve kanaat önderlerinden olan Arslan, yaşadığı bölgede halk arasında meydana gelen küskünlükler ve ihtilafları çözerek devamlı insanların başvurduğu ve anlaşmazlıklarını götürdüğü ve çözüm bulunan şahsiyetlerdendi.

Molla Ali Arslan'ın hayatını İLKHA’ya anlatan İttihadul ulema üyelerinden Molla Sahap Korkutata, Arslan'ın, hayatı boyunca hep İslam davası için mücadele ettiğini söyledi.

Korkutata, “Seyda Molla Ali’nin vefatından dolayı çok üzgünüz. Gerçekten büyük bir kaybımız vardır. Hz Muhammed'in (sav) buyurduğu gibi 'Alimin vefatı alemin vefatı demektir' dolayısıyla ciddi bir kaybımız var. Rabbimizden temennimiz onun yerini doldurmaktır. Seyda Molla Ali Bingöl için hem bir Seyda, hem bir asayiş idi. Toplum da birçok ihtilaflı meseleleri çok kısa zamanda hal eden bir şahsiyetti, kendisi aynı zaman hayatı boyunca hep vaizlik yaptı. İyi bir hatip olarak çok insanın etkilenmesine vesile oldu. Bingöl’de ondan fayda ve istifade etmeyen kimse yoktu. Vaiz kürsünün hakkını veriyor, çok farklı bir hitabeti vardı. 28 Şubat sürecinde insanlara vaizlerde bulunmasına engel oldular.  Ama yine de vaiz ve irşad görevine devam etti. Emekli olmasına rağmen vaizlik yapmaya devam etti.  Allah’tan kendisine rahmet dileriz. Bizleri ve onu Hz Muhammed’in sancağı altında bir araya gelmeyi ve haşir olmayı nasip etsin inşallah.” şeklinde konuştu.

İLKHA





















Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.