Binlerce fidan toprakla buluştu

Binlerce fidan toprakla buluştu

Bitlis’in Hizan ilçesinde düzenlenen etkinlikte binlerce fidan toprakla buluşturuldu.

“Bitlis Yeşilleniyor Projesi” kapsamında Hizan ilçesi Karasu YBO çevresinde kurum amirleri, öğretmen, öğrenci ve halkın katılımıyla fidan dikildi.

Yapılan ağaç dikme etkinliği  eğlenceli geçerken binlerce ağaç  toprakla buluşturuldu. Orman İşletme Şefliğince temin edilen çeşitli türdeki binlerce ağaç, kurum amirleri ve öğrencilerin ortak çalışmasıyla belirlenen yerlere dikildi.  Hizan Kaymakamı Sedat İnci öğrenciler ile birlikte ağaç dikerek onlara ağaçların ve ormanların insanlığın yaşamı için ne denli önemli olduğunu anlattı.

Dikilen her ağaçtan bir öğrencinin sorumlu olduğunu belirten İnci, gelecek nesillerimiz olan öğrencilerimize çevre bilincinin aşılanması gerektiğini söyledi.

Ormanların diğer tüm faydalarının yanında dünyanın tek oksijen üretim kaynağı olduğunu vurgulayan İnci konuşmasına şöyle devam etti: “Ormanlarımızın ciddi tehdit altında olduğu sıcak yaz günlerinde, ağaç ve ormanlarımızı korumada daha hassas davranmamız gerekir. Zira ormanlarımız, kimi zaman elimizdeki bir kalem, kimi zaman okuduğumuz bir kitap, kimi zaman da evimizin çatısı olur. Meyvesinden ve gölgesinden istifade ettiğimiz ağaç ve ormanlarımız; yavrularımızın beşiği, kapımızın eşiği ve aşımızın kaşığıdır.’’ dedi. (İLKHA)








 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.