Binlerce hasta organ nakli için sıra beklemekte

Binlerce hasta organ nakli için sıra beklemekte

Batman Organ Bağışı Haftası münasebetiyle hayata bağış kampanyası kapsamında bir etkinlik düzenledi.

Batman İl Sağlık Müdürlüğü tarafından “3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası” münasebetiyle ‘hayata bağış’ kampanyası kapsamında bir etkinlik düzenledi.

İl Kültür Merkezinde düzenlenen etkinliğe; Vali Ahmet Deniz, Belediye Başkanı Ertuğ Şevket Aksoy, ilçe kaymakamları, kamu kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, organ nakli bekleyen hastalar ile öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Organ bağışıyla ilgili yapılan sunumun ardından kürsüye çıkarak bir konuşma yapan Vali Ahmet Deniz, organ bağışının yeşeren bir umut olduğunu söyledi.

Organ bağışının yeni bir can, hayat olduğunu vurgulayan Deniz, “Tek bir kelimeyle insanlığı tarih edecekseniz, benim aklıma merhamet geliyor. Merhamet olmadan insanlığın yaşaması, insanlığın değer bulması mümkün değil. İnanmadan bir şey yapmak, başarmak mümkün değil. Ölümü beklemek gerçekten zordur ve organ bağışı bekleyen hastalar ölümü bekliyor. Onların yerine kendimizi koymamız lazım. Onların hissettiği duygularla hissetmeden bir şey olmaz. Hepimiz ölümlüyüz ama ölürken birilerine can vermek dinden de muhteşem bir şeydir.” dedi.

Batman’ın her şeyde öncülük etmesi gerektiğini ifade eden Deniz, “İyiler liginde bu şehri en üstlere taşıyacağız. Etrafımız kan gölü, insanlar öldürülüyor. Medeni dediğimiz Avrupa’nın öncülüğünde maalesef Irak, Suriye’de insanlar ölüyor. Bizler ölümlere karşı olduğumuz belirteceğiz ve organ bağışında da buna öncülük edeceğiz.” diye konuştu.

“Her yaştan binlerce hasta organ nakli için sıra beklemektedir”

Batman’da organ bekleyen 137 hastanın olduğunu belirten İl Sağlık Müdürü İhsan Bodakçi, “Ülkemizde organ nakli bekleyen hasta sayısının her geçen gün artış gösterdiği, ancak organ bağış oranının çok düşük seviyede seyrettiği ve buna bağlı olarak tedavisi yalnızca organ bağışıyla mümkün olan hastaların sağlığına kavuşamadan hayatlarını kaybettiği bilinmektedir. Bu durum hasta aileleri ve yakınlarında büyük bir psikolojik travma yaratırken, işgücünde büyük kayıplara ve ülke ekonomimizde de ağır yük oluşturmaktadır. Yurdumuzun her yerinde organları işlevini yitirmiş makinelere bağlı olarak hayatlarını sürdüren çok sayıda hasta bulunmakta olup, ayrıca her yaştan binlerce hasta organ nakli için sıra beklemektedir.” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından organ bağışıyla ilgili sunum yapılmasıyla program son buldu. Daha Sonra Vali Ahmet Deniz ile eşi ve Belediye Başkanı Ertuğ Şevket Aksoy organ bağışında bulundu.

İLKHA















Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.