'Bir ordu gibiyiz'

'Bir ordu gibiyiz'

MUŞ’un Bulanık İlçesi’ne bağlı Çataklı Köyü Muhtarı 67 yaşındaki Kemal Korkmaz, 40 yaşındaki üçüncü eşi Saime Korkmaz, 22 çocuğu ve 50 torunuyla birlikte 3 evde yaşıyor.

100 hane ve 1187 nüfuslu Çataklı Köyü’nün 36 yıldır muhtarlığını yapan Kemal Korkmaz, çocuklarının tamamını tanıdığını, ancak torunlarını karıştırdığını söyledi. Üç evde günde 200 ekmek, 5 kilo zeytin, 5 kilo peynir, 5 kilo helvanın yenildiğini ifade eden Kemal Korkmaz, vefat eden ilk iki eşinden 6’şar çocuğu olduğunu söyledi. Bu nedenle üçüncü kez evlendiğini belirten Kemal Korkmaz, "Saime ile evliliğimden de 10 çocuğum oldu. Üç evliliğimden 22 çocuk ve 50 torunum var. Her biri 4-5 odalı 3 ayrı evde yaşıyoruz. En büyük çocuğumuz 45 yaşında Kazım, en küçük torunumuz ise 3 yaşındaki Sibel Can. Kalabalık nüfusa sahip olmak kadar güzel birşey yok. Maddi durmum iyi olduğu için bu kadar nüfusa bakmak zor olmuyor. Zaten ekmek, peynir, yağ gibi temel ihtiyaçlarını evimizde yapıyoruz. Köyde her ailenin en az 7 çocuğu vardır" diye konuştu.

BİR ORDU GİBİYİZ

50 dönüm arazisi, 67 küçük baş hayvanı bulunan Kemal Korkmaz’ın eşi Saime Korkmaz ise 10’u öz olmak üzere 22 çocuğu, 5 gelini ve 50 torunu bulunduğunu anımsattı. Saime Korkmaz, "Bir ordu gibiyiz. Bu kadar insana yemek yetiştirmek, çamaşırlarını yıkamak, banyo yaptırmak oldukça zor. Kızlar ve gelinlerle gün boyu çalışarak erkeklere hizmet ediyoruz. Onlar da tarla ya da hayvanlarla ilgileniyor" diye konuştu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.