Birecik’te elektrik sayaçlarının direklere alınması yasaklandı

Birecik’te elektrik sayaçlarının direklere alınması yasaklandı

Şanlıurfa’nın Birecik ilçesinde DEDAŞ’ın elektrik sayaçlarını direklere alma çalışması belediye tarafından yasaklandı.

DEDAŞ Birecik’te yaklaşık bir aydır elektrik sayaçlarını direklere taşıma çalışması yürütüyor. Zabıta Müdürlüğü, sabah 09.00 itibari ile bu çalışmanın yasaklandığını duyurdu.

DEDAŞ Birecik Müdürü Ahmet Turan Aydemir, standart olmayan kabloların değiştirilmesi ve kayıp kaçağın önüne geçmek amacıyla Birecik’te yaklaşık bir aydır elektrik sayaçlarının direklere alınma çalışması yatıklarını belirtti.

Zabıta Müdürlüğü ise elektrik sayaçlarının direklere alınmasının görüntü kirliliğine neden olduğu gerekçesiyle sabah 09.00 itibariyle yasaklandığını duyurdu. Anonslarla halka bilgilendirmelerde bulunan Zabıta Müdürlüğü, sayaçların direğe alınmak istenmesi durumunda halkın durumu kendilerine bildirmesi istendi.

Konu hakkında konuşan Birecikliler, “Sayaçlarımızı önce dışarı aldılar şimdi direklere alıyorlar. Bu çalışmalardan sonra elektrik faturalarımız önceki aylara göre daha yüksek geldi. Yapılan masrafları da bizim cebimizden çıkarıyorlar.” diyerek duruma tepki gösterdi.

Öte yandan direklere alının sayaçların durumunun ne olacağı ve bundan sonra çalışmaların nasıl yapılacağı konusunda halkın kafası karışmış durumda. (Bahattin Coşkunkan - İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.