Birecik'te İmam Hatip Okulları için yer bulunamıyor

Birecik'te İmam Hatip Okulları için yer bulunamıyor

Şanlıurfa’nın Birecik ilçesinde İmam Hatip Okullarının yapımı için yer bulunamıyor.

Birecik Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Nahsan Aydın  “Kız Anadolu ve Erkek Anadolu İmam Hatip Liseleri için ilçemizde çok ciddi ihtiyaç var.  Bin 300’ün üzerinde öğrencisi olan Anadolu İmam Hatip Lisemiz, derslik ihtiyacını karşılamak için mescidi kapatıp sınıfa çevrilmiş, kantini bölünmüş,yatakhanelerin bazı odaları kapatılıp sınıfa çevrilmiş, derslik ihtiyacını karşılayamıyoruz. İmam Hatip Okullarımız için mutlak süratte binalara ihtiyacımız var” dedi.

Aydın “İlçede planlama yaparken okullara camilere ve parklara yer ayrılması gerekiyor. Yeni yerleşim yerlerinde okul yapabilecek yer  yok. Geçen yıl İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Sadullah Gencersiz, ‘bize okul yeri gösterin bir ay sonra biz size okulunuzu yapalım’ dedi. İlçe Milli Eğitim olarak Birecik’te okul yaptırabilecek bir yer bulamadık. Bize okul olarak gösterilen yer merkeze uzak olan yerlerde. Devlet bize yer gösterin diyor para hazır ama yereldeki yöneticiler bize İmam Hatip Okulu için yer vermediler. İlçemizde en büyük  sıkıntımız İmam Hatip Okulları için bina yapılacak yerimizin olmamasıdır.” diye konuştu.

Aydın  konuşmasında,  Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri içinde en fazla öğretmen ataması yapılan İlin Şanlıurfa olduğunu Şanlıurfa ilçelerinden de en fazla Birecik ilçesine atama yapıldığını belirterek,  “Birecik’te öğretmen eksikliğinden kaynaklanan eğitim öğretim sıkıntısının fazla yaşanmadığını, öğrencilerin başarısızlığını etkileyen en önemli faktörün, öğretmen sirkülasyonunda olduğunu dile getirerek kendi çocuğumdan örnek veriyorum. 4. Sınıfa gelene kadar 9 tane öğretmen değiştirdim. Bu çocuktan ne bekleyebilirsiniz  Birecik’te geçen yıl itibarıyla 272 öğretmen ataması yapıldı. İl dışına 202 öğretmenimizin tayini çıktı. öğretmen sirkülâsyonu oluyor. Bu  nedenle eğitimde süreklilik olmuyor. Bu yıl 232 öğretmen ataması yapıldı bunların yüzde 80’i bayan. Haziran ayı sonlarında bu 232 kişiden en az 150 kişi, bir bahaneyle tekrar gidecektir. Bu da bizi olumsuz şekilde etkiliyor. 158 eğitim kurumumuz 761 dersliğimiz var. Öğrenci sayımız 28 bin civarında. Ortalama derslik başına 30 öğrenci düşmektedir.” dedi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler