Birecik'te Kutlu Doğum coşkuyla kutlandı

Birecik'te Kutlu Doğum coşkuyla kutlandı

Peygamber Sevdalıları Platformuna üye derneklerden Uhuvvet-Der Şanlıurfa'nın Birecik İlçesinde Kutlu Doğum etkinliği düzenledi.

ŞANLIURFA -Peygamber Sevdalıları Platformuna üye derneklerden Birecik Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Uhuvvet-Der), Şehrin Futbol sahasında Kutlu Doğum etkinliği düzenledi. Saat 19,30'da Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan Kutlu Doğum etkinliğine halk yoğun ilgi gösterdi.


Etkinliğin açılış konuşmasını Peygamber Sevdalıları Platformu adına Erol Bozkurt yaptı.


Sık sık tekbir ve salâvatların çekildiği programda Grup İnzar ve Grup İhya'nın seslendirdiği ezgiler büyük beğeni topladı.


Programa konuşmacı olarak katılan Ömer Çelik, insanlığın kurtuluş yolu iki cihan güneşi Hz. Muhammed'i (S.A.V) sevmekten geçtiğini söyledi.


Asrı Saadet devrinden örnekler vererek konuşmasını sürdüren Ömer Çelik Hoca, "Hz Muhammed (S.A.V) bir gün Hz. Ömer'in yanındayken 'Ey Ömer beni ne kadar seviyorsun?' dedi ve bu soruya Hz. Ömer'in 'Nefsim hariç seni her şeyden çok seviyorum ey Allah'ın Resulü' diye karşılık verdi. Allah Resulü, 'olmaz ya Ömer' dedi. Bizler Peygamberimizi canımızda, nefsimizden daha çok sevmeliyiz" dedi.

Program okunan duanın ardından sona erdi. (Bekir Aslan - İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler