Birecik’te sahabeyi anma ve anlama etkinliği

Birecik’te sahabeyi anma ve anlama etkinliği

Şanlıurfa’nın Birecik ilçesinde Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından sahabeyi anma ve anlama etkinliği düzenlendi.

Peygamber Sevdalıları Platformu Birecik Koordinatörlüğü tarafından sahabeyi anma ve anlama etkinliği düzenlendi.

Musa Kurt Hocanın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, Peygamber Sevdalıları Birecik koordinatörü Abdurrahman Güneş’in selamlama konuşmasıyla devam etti. Özlem Ajans sanatçılarının ilahi ve ezgilerini seslendirdiği programda Araştırmacı Yazar Cengiz Aydın, Hz Selman’ı Farisi’yi konu edinen bir konuşma gerçekleştirdi.

Peygamber Sevdalıları Platformu olarak kuruldukları günden beri Hz Muhammed’i (sav) anlatmaya ve insanların onu anlamasına, onun gibi yaşamasına vesile olmaya çalıştıklarını belirten Abdurrahman Güneş, Peygamberin (sav) yetiştirmiş olduğu sahabelerin de tanıtılmaya ihtiyaç olduğunu ifade etti.

Peygamberin (sav) sahabelerini yetiştirdiği üstün ahlakla yeryüzünde bir inkılap yaptığını, insanlığı karanlıktan aydınlığa çıkardığını dile getiren Güneş, Bunun için sahabelerin de hayatlarının öğrenilmesi, anlaşılması gerektiğini belirterek bu amaçla çalışma yatıklarını söyledi.

Güneş, “Peygamber Sevdalıları Platformu olarak Nisan ayını Kutlu Doğum Ayı yaptığımız gibi Kasım ayını da sahabeleri anma ve anlama etkinlikleriyle dolduracağız. İnşallah Kasım Ayı sahabe ayı olacak. Böyle bir kararla bir yola çıktık. Bu etkinlik de Birecik’te bunun ilki oldu.” dedi.

“Eğer Selman olmak gibi bir arzunuz varsa sabrı ömür kılacaksınız”

Ardından bir konuşma yapan Araştırmacı Yazar Cengiz Aydın, “Eğer Selman olmak gibi bir arzunuz varsa sabrı ömür kılacaksınız Bir ömür İslam, iman, hidayet, cennet uğruna, İlahi rıza uğruna her türlü cefayı çekecek her türlü sıkıntıyı çekeceksiniz. Hakkı ve hakikati gördükten sonra ayaklarınız o hak ve hakikat uğrunda sabit kalmak için tekrar sabredecek ömrünüz sabır ile hemhal olacak.” diye konuştu.

“Eğer Selman olmak gibi bir arzunuz varsa istikameti rehber edineceksiniz” diyen Cengiz Aydın, “Hedefiniz olacak, gayeniz olacak, yolu yan yan, sağ sol gitmeyeceksiniz. Size bir işaret verilmişse zindanlarda olsa, ölüm tehlikeleri de olsa canınızı da ortaya koymanız gerekse hiçbir şekilde istikametini bozmayacaksınız. Eğer istikametiniz olmazsa Selman olamayacaksınız.” ifadelerini kullandı.

Sahabeler Medain’de kuşattığında komutanlardan birinin de Selman’ı Farisi olduğunu belirten Cengiz, “Selman, orada kilerine seslenerek: Sakın ha biz geldik bu topraklara meselemiz derdimiz kavmiyetçilik, ırkçılık,  milliyetçilik değil ey Fars halkı diyecek.” şeklinde konuştu.

Program Mehmet Ali Güç Hoca’nın yaptığı dua ile sona erdi. (Bahattin Coşkunkan - İLKHA)









HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler