Birikmiş maaşlarını alamadan işten çıkarılan işçiler eylem yaptı

Birikmiş maaşlarını alamadan işten çıkarılan işçiler eylem yaptı

Şanlıurfa 2'inci Organize Sanayi Bölgesinde bir ayakkabı fabrikasında çalışan işçiler, birikmiş maaşları verilmeden habersiz bir şekilde işten çıkarıldıklarını öne sürerek fabrika önünde eylem başlattı.

Eyyübiye ilçesi 2'nci Organize Sanayi Bölgesinde Yılmazlar Ayakkabı Fabrikasında çalışan işçiler, 3 aydır maaşlarını alamıyordu. İşçiler, fabrika yönetimi tarafından yaklaşık 2 hafta önce ücretsiz izne çıkarıldı. İzin sonrası fabrikaya gelen işçiler fabrikanın boşaltıldığını gördü.

Haberleri olmadan işten çıkarıldıklarını iddia eden işçiler, Haliliye ilçesinde bulunan Ahmet Bahçıvan İş Merkezi önünde eylem yapmıştı.

İşçiler bugünde fabrika önüne gelerek eylem yaptı. Bölgeye çok sayıda jandarma ekibi sevk edildi.

"Firma finansal sorununu çözemezse sözleşmeler fesih edilecek"

Şanlıurfa Valiliği söz konusu fabrikadan çıkarılan işçilerle ilgili yaptığı açıklamada,"Bahsi geçen firmanın ve burada istihdam edilen çalışanların yaşamış olduğu sıkıntının hayata geçirilen projelerin mantığına ve bütünlüğüne zarar vermediği ifade edilerek, "Ayakkabıcılar Sanayi Bölgesi Projesi, her durumda istihdam oluşturmaya devam edebilecek nitelikte bir projedir. Nitekim söz konusu firma, yaşadığı finansal sorunu kısa süre içinde çözüp tekrar üretime geçemez ise tahsis edilen yerlere ilişkin sözleşmeler feshedilerek yer talebinde bulunup beklemede olan diğer yatırımcılara hızlıca yeni tahsisler gerçekleştirilecektir. Bu durumda ilgili firma çalışanı olan işçilerin, çalıştıkları süre boyunca edindikleri tecrübeler de göz önüne alındığında, yeni tahsis yapılacak firmalarda yetişmiş personel olarak hızlı bir şekilde istihdama dâhil olacakları değerlendirilmektedir." denildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.