Birikmiş sorunları bir anda tamamını çözmek mümkün değil

Birikmiş sorunları bir anda tamamını çözmek mümkün değil

​Silvan Belediye Başkan Vekili ve Kaymakam Çelik, "30 yıllık bir süreçte yapılamayan hizmetler var, birikmiş sorunlar var. Bu sorunları bir anda tamamını elbette çözmek mümkün değil. Elimizden geldiğince en kısa süreye sığdırmaya çalışıyoruz." dedi.

İçişleri Bakanlığınca KHK kapsamında Diyarbakır'ın Silvan Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilen Kaymakam Adem Çelik, esnafla bir araya geldi.

Belediye ile ilgili projeleri esnafa anlatan Çelik, fikir alışverişinde bulundu.

Geçmiş yıllarda burada çok eksik hizmetler var olduğunu, dolayısı ile süratle bu şehri değişime ve dönüşüme tabi tutmak için gece gündüz aralıksız çalışmaya gayret ettiklerini söyleyen Çelik, yapmış oldukları toplantılarda sorunları dile getirip çözümüne dair gayret sarf ettiklerini belirtti.

Çelik, "Belediye bütçesi ile ilgili olarak anapara 36 milyon faiz yükü ile beraber 50 milyon olan bir borç ile devir aldığımız belediye, bu gün itibarı ile yaklaşık borcu 28 milyona inmiş bir belediyedir. Hem borç ödeyen aynı zamanda hizmet eden bir belediye pozisyonuna gelmiş durumdadır. Meslek hayatımda burası benim dördüncü görev yerim. Yaptıklarımızdan mutlu olarak çalıştığım önemli yerlerden birisidir. Yaptığımız hizmetin geri dönüşünü görüyoruz, çocukların sevincine ortak olabiliyoruz. Çocuklarımız için parklar oluşturduk, alanlar oluşturduk. Parkları ziyaret ettiğimizde çocukların gözlerinin içerisinde ki o sevinç her şeyi alıp götürüyor, bütün yoğunluğu, sarf ettiğimiz zamanı o yorgunluğu bizlerden alıp götürüyor." şeklinde konuştu.

Çelik, "İlçe merkezimizde ve köy yollarımızda yaklaşık olarak 180 bin metre kare kilitli parke taşı çalışması gerçekleştirdik. Kilitli parke taşı çalışmasına gerek kırsalda gerekse merkez mahallerimizde imkanlar ölçüsünde yapmaya devam edeceğiz. Bu anlamda ciddi bir yoksunluğun olduğunu görüyorum. Merkez mahalle yollarımız bile şu anda köy yollarından beter yerler var. Buraları da süratle olması gerektiği gibi yapacağız ve vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Merkez ve kırsal mahallelerimizde irili ufaklı 22 adet çocuk parkları oluşturduk. Merkezde ailelere de hitap edecek 4 tane park oluşturduk. Bunların 3 tanesi tamamlanmış olup bir tanesinin de çalışmaları devam ediyor. 3 ayrı mahallede 3 tane semt sahası oluşturduk. Bunların içinde voleybol sahası, basketbol sahası ve bazılarında halı saha, bazılarında çocuk oyun grubu dolayısı ile gençlerimize hizmet edecek alternatif spor alanları oluşturduk." ifadelerini kullandı.

"25 kilometre sıcak asfalt çalışması yaptık"

Çelik, şöyle konuştu: "İlçe merkezimizde yaklaşık olarak 25 km sıcak asfalt çalışması yaptık. Göreve başlayalı bir yılı bir ay ile geçtik. Bu hizmetler bir yıllık sürede gerçekleşti. Prestij Caddesi kapsamında Gazi Caddesi'nde kaldırım çalışmalarına başladık. Daha sonra aydınlatma çalışmalarına başlayacağız. Kaldırımlar ve aydınlatma çalışmaları bittikten sonra kent mobilyaları ile bu caddeyi süsleyeceğiz. İmkan olabilirse esnafın dükkanlarını giydirme meselesine de girmeye çalışacağız. Bunun finansmanı ile ilgili olarak ayrıca çalışacağız. Gerek Gazi gerekse de Aşağı Çarşının 'sokak sağlıklaştırması' dediğimiz bir proje ile yapılmasını istiyoruz.".

Silvan, Ergani ve Bismil'in doğalgaz projesi kapsamına alındığını hatırlatan Çelik, 2018 veya 2019 yılında yapımını başlanacağını belirtti.

Çelik, Karabehlül Bey Caddesi'nde de kaldırım çalışmalarına devam etmek istediklerini bu konuda da İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile girişimlerinin olduğunu anlattı.

Çelik, "Bizim bu şehir için önemli gördüğümüz 'kent meydanı' projemiz var. Garaj alanı 16 dönümlük bir alan şehrin aynası, şehrin giriş kapısı orayı da bir kent meydanı olarak dizayn etmek istiyoruz. Bununla ilgili olarak uygulama projemiz hazır, finansman için gerekli girişimlerde bulunduk. Sayın bakanımızla geçen hafta yaptığımız toplantıda bunu dile getirdim. Bunu gerekirse borçlanma yolu ile finanse edebiliriz. Henüz bu konuda netlik yok. Şimdiye kadar belediyeyi devir aldığımız bir yıllık bu süreçte ve diğer kayyum arkadaşımızın da 3 buçuk aylık bir çalışması ile beraber o günden bu güne kadar belediyemiz hiç borçlanmadan hizmet ediyor. Sadece bir buçuk milyon TL,  personelimizin alacakları ile ilgili olarak bir borçlanmaya gittik. 36 milyon borcu olan bir belediyeyi 28 milyona çekebildik. Bunun yanında hizmet etmeyi başarabildik, diye düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Çelik, "Taziye evlerine çok önem verdik. Merkez ve kırsal mahallelerimizde taziye evlerimizin bakım ve onarım çalışmalarını gerçekleştirdik ve bakım onarım çalışmalarına devam ediyoruz. Yaklaşık olarak 30 yıllık bir süreçte yapılamayan hizmetler var, birikmiş sorunlar var. Bu sorunları, bir anda tamamını elbette çözmek mümkün değil ancak biz bunları elimizden geldiğince en kısa süreye sığdırmaya çalışıyoruz. Vatandaşa süratle hizmet sunmaya çalışıyoruz. Bu noktada hizmet etmeye devam edeceğiz. Bu hizmetlerimizi sizlerle beraber, sizlerle ve vatandaşlarımızla paylaşarak bu şehrin yönetimine katkı sunmaya çalışacağız. Bizim tek derdimiz burada değişime ve dönüşüme bir katkı sağlamaktır." diye konuştu.

İLKHA







Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.